Har for nylig fået en Android mobil. Her er nogle af de applikationer jeg pt. har installeret. Til inspiration eller debat...

Det er ikke altid de store applikationer som f.eks. Google Maps med meget omtalt gratis turn-by-turn navigation eller teknologiske demonstrationer som f.eks. "voice actions" i Voice Search der er det man er mest glad for i dagligdagen. 5 af de mest værdsatte apps til min Android er faktisk af væsentlig mere beskeden størrelse og teknisk kompleksitet:

Små men værdsatte

FiftyTwo (widget) - Jeg hader ugenumre. Kan aldrig relatere mig til det når folk kaster et eller andet tilfældigt ugenummer op. Man kan godt få vist ugenumre i Androids standard Google kalender, men så er uge-nummeret implementeret som en event på hver mandag i ugerne, hvilket er temmelig uelegant og upraktisk i flere sammenhænge. FiftyTwo er ikke andet en en lille widget der kan vise det aktuelle ugenummer, men jeg har egentlig heller ikke brug for mere. Placeret på min primære home screen har jeg nu altid aktuelle ugenummer stående, og har således et udgangspunkt jeg kan relatere mig til når folk slynger et eller andet tilfældigt ugenummer ud. Widget kan konfigureres med farver etc. så den passer til ens tema.

Smooth Calendar (widget) - Endnu en lille kalender relateret widget jeg har placeret på min primære home screen. Fylder ikke mere end min HTC telefons egen lille kalender widget (4x1), men har plads til tre events i stedet for HTC's ene, og har en masse konfigurations muligheder der gør den meget mere praktisk end den HTC leverer med deres HTC Sense telefoner. F.eks. kan Smooth Calendar sættes til at vise events imens de foregår, i modsætning til HTC's der kun kan vise dem indtil de starter (specielt irriterende ved heldags events).

OpenSearch - Et simpelt søgefelt kompatibelt med OpenSearch søge plug-ins (akkurat som fleste "normale desktop browsere"'s indbyggede søgefelt). Så efter jeg lige har taget mig lidt tid til at sætte det op, så kan jeg, uden at skulle åbne sites først i browseren, søge direkte på AllMusic album, AllMusic artist/group, AllMusic song, Amazon Uk, Amazon UK Books, Amazon UK Music, Amazon US, Amazon US Books, Amazon US Music, Facebook, Flickr CC, Flickr tags, Google, last.fm, last.fm artists, MySpace Music, Twitter, Wapedia (en), Wikipedia (en), Wikipedia (da) og (selvfølgelig da;-)) Rockland... Og efterhånden som behov opstår tilføjer jeg bare flere til opsætningen. Man kan for det meste finde de OpenSearch plug-ins man ønsker på MyCroft eller Mozilla Addons...

Level-Headed - Gør det muligt at have to forskellige sound level profiler for med og uden headset tilsluttet. Særdeles praktisk når man har et par hovedtelefoner med høj følsomhed (de spiller højt).

3G Watchdog - De fleste teleselskaber tilbyder vist i dag at man kan følge sit dataforbrug på deres website. Men hvorfor ikke have målingen direkte på mobilen? Der er vist flere alternativer til denne applikation, og hvilken der er bedst aner jeg ikke. Men 3G Watchdog udfylder i hvert fald fint mine behov. Specielt når man begynder at høre radio over nettet er det rart let at kunne følge ens forbrug i forhold til grænsen på det data abonnement man har.

Nogle af de lidt større

Men udover ovenstående 5 handy små utilities så lad mig da lige nævne nogle andre værdsatte applikationer i mens jeg er i gang...

Last.fm - Jeg har været bruger på Last.fm siden 2004, men i store perioder kun som "scrobbler". Med deres Android applikation er jeg dog igen så småt begyndt at lytte mere aktivt til mit musikalske "Neighbourhood" og andre kanaler, som er en fremragende måde at opdage ny musik. Af juridiske årsager er det pt. officielt kun i England, Tyskland og USA at Last.fm må streame til mobile enheder, men der er heldigvis en work-around... For kontrollen ligger client-side (i Android applikationen) og applikationen er open source! Den lette løsning er at downloade en færdig modificeret udgave af Last.fm applikationen fra en uofficiel kilde. Men hvis man ikke er tryg ved dét (nogen kan jo have benyttet lejligheden til at ligge en trojaner i...), så kan man selvfølgelig også kompilere den selv: 1) Installer Eclipse og Android udviklingskit, 2) download kildekode til seneste version af afspilleren, 3) importer kildekoden som android projekt i udviklingskittet, 4) opret last.fm api-key og følg i det hele taget vejledningen i deres wiki og i den med kildekoden includerede app/README.API_KEY tekst fil, 5) Modificér metoden RadioPlayerService.radioAvailable så den altid returnerer true, 6) prøv at kompilere og køre applikationen i udviklingskittets simulator, 7) hvis ok, find .apk filen i bin folderen og installér den på din Android (Det er muligvis nødvendigt at afinstallere en eksisterende udgave af Last.fm playeren først på mobilen, upgrade virkede i hvert fald ikke for mig). Bemærk dog at den her beskrevne metode med "tredieparts API nøgle" kræver at man har betalingsabonnement hos Last.fm, og bemærk også at udvalget af musik desværre ikke er helt så stort når man hører musik over mobilen, da nogle pladeselskaber ikke tillader at deres musik streames til mobile enheder overhovedet (Nej, spørg ikke hvad den store forskel er ved om en enhed er mobil eller ej i den sammenhæng. Pladeselskabs branchen er stadig en ulogisk branche).

FotMob Soccer Scores - Som den obligatoriske fodbold livescore applikation, har jeg prøvet mange forskellige, og konklusionen har været at de alle har både fordele og ulemper. Men FotMob fik flest plusser, og så er det i øvrigt også meget sympatisk at de bruger mit feed til at hente de seneste nyhedsoverskrifter fra Lyngby Boldklubs hjemmeside:-)

Vignette - Hvis ens telefon har et middelmådigt kamera, hvorfor så jagte det perfekte "naturlige" billede man alligevel aldrig helt synes man får? Vignette giver en mulighed for at lege med en række (primært retro- og "low-fi"-) effekter imens og lige efter man tager billedet. Og selvom det ikke kan noget man ikke også kunne lave i f.eks. Photoshop senere (evt. ved hjælp af tredjeparts actions eller plug-ins), så er det på en eller anden måde bare sjovere og mere inspirerende at se og lege med resultatet med det samme på stedet. Der er andre lignende Android applikationer, men ingen med samme store udvalg af effekter som generelt alle er implementeret i meget høj kvalitet - så vidt jeg har kunnet bedømme. Vignette er en betalingsapplikation (medmindre du kan klare dig med demo-udgaven med 0.3MP kamera). Men fortvivl ikke fordi du er dansker og Google stadig ikke har åbnet op for betalingsapplikationer i Android Market for os. For Vignette kan også købes igennem AndAppStore. I øvrigt skulle Google åbne op for betalingsapplikationer i Android Market i en række nye lande i de kommende uger. Endnu er der bare ikke nogen information endnu om hvilke lande der er tale om, meen måske... Update 1/10 2010: Så er det officielt, betalings applikationer i Android Market vil være tilgængelige i for danskere indenfor de kommende par uger.

SqueezeControl - Dette er reelt en "gratis" Squeezebox Duét fjernkontrol til min gode gamle Squeezebox 3 Classic. At bedømme på kommentarer i Market så fungerer denne applikation fint for de fleste, men desværre halter den lidt på min telefon. Ved ikke om det er fordi min samling på >500 digitaliserede albums er i overkanten af hvad den kan håndtere? Må have fat i udvikleren og høre om han kender problemet... Potentiale har applikationen masser af, og så den rigtig gerne virke stabilt på min telefon også. Så den er med på listen her pga. potentialet (og håbet) :-) Update 15/11: Seneste opdatering af applikationen har hjulpet gevaldigt på de problemer jeg har oplevet, men er også blevet opmærksom på to alternativer jeg skal prøve af ved lejlighed: Squeeze Commander og SqueezeDroid. Update 16/1 2011: Er skiftet til Squeeze Commander (betalings-app, ca. 27 kr. pr. dd.). Den er rigtig god.

Droid48 - Ahh, hvilken lettelse. Da jeg studerede på DTU for mange år siden (så lang tid siden at det faktisk hed DTH dengang), var en HP28 lommeregner med omvendt polsk notation mit kæreste eje (ah ok, så næsten;-)). Jeg har lige siden været totalt afhængig af "omvendt polsk notation" på en lommeregner, men min gamle HP28 kan ikke rigtig mere, og en ordentlig afløser har været svær at finde - Indtil jeg fandt denne simulator af HP-28's storebror, HP48'eren. Jeg ved ikke hvorfor, men efter først at have lært det, så virker OPN bare meget smartere og mere naturligt for mig at bruge end en traditionel lommeregners "infix notation". Note: HP48 manualer mm. kan findes på http://www.hpcalc.org/hp48/docs/misc/

AppBrain App Market - Google har ikke selv implementeret et web interface hvormed man kan søge i Android Market fra sin desktop PC. Umiddelbart kan det kun gøres med Market applikationen på mobilen. Men der er nogle tredjeparts sites som har implementeret et web interface til Android Market, og af dem er AppBrain nok den mest interessante. Udover den vundne overskuelighed, så kan man også let installere nye applikationer fundet via AppBrain hvis man installerer deres AppBrain App Market applikation på sin Android. Applikationen vil sørge for at "synkronisere" de applikationer man har valgt til (eller fra) på sitet. Og det fungerer helt fint. Men derudover er AppBrain også et "socialt site" hvor man kan lave anmeldelser og lister over anbefalede applikationer - eller simpelthen bare dele hele listen af installerede applikationer på sin mobil hvis man vil... Og jeg gør så dette indtil videre hvis du vil se hvad jeg ellers har installeret. Jeg tror ikke lige pt. at der er noget på listen jeg behøver at skamme mig over og skjule: ;-) Update 19/2 2011: Google har så nu for nylig lanceret deres eget webinterface til Android Market.

Men altså, hvis du vil se mere, så fortsæt til AppBrain og se alle installerede "market apps" på min Android...

Comments

Write a comment... 

 

Hej,

Jeg arbejder for PokerListings.dk.

Har du eventuelt en e-mail, jeg kan skrive til, da jeg godt vil diskutere et samarbejde.

Mvh,

Nichlas

 

Hej Nichlas
1) Nichlas Hindsberg som i ex-Lyngby fodboldspiller?
2) Nu ved jeg ikke præcis hvad det er for en type samarbejde du tænker på, men poker er ikke et område jeg generelt interesserer mig for.
3) Jeg skriver kun indlæg på rockland om emner der interesserer mig, og aldrig motiveret af evt. indtjeningsmuligheder.
4) Ønsker pokerlistings.dk eller andre sites at reklamere på mit site, så vil jeg tro det kan gøres via de Google AdSense reklamer jeg har på sitet (skønt jeg ikke har sat mig ind i præcis hvilke muligheder annoncørerne har for at specificere hvor deres reklamer vises igennem AdSense). Men andre metoder kan selvfølgelig arrangeres sålænge der ikke er specielle forventninger til indhold på rockland.
5) Du kan finde min email i højre søjle her på siden (Men du får også lige en email fra mig)

Write a comment... 

Only Name and Comment are required fields when commenting here. If you specify your email address, everyone will be able to find it at your comment. However your email will only be directly visible when hovering over your name, and in the code behind it will not look like an email address. So the risk of bots harvesting email addresses here, should be minimal. But again, you are free to leave the email blank when commenting.

If you tick Remember me, your name, email and homepage address will be remembered and prefilled at your next visit (Uses a cookie when ticked).

Full URLs (starting with "http://" or "https://") in comment text will be converted into active links when comment has been verified by a human as not being spam. Comments that looks too much like spam, will immidiately/proactively be rejected by the system and never reach a human eye.