Nu er jeg typen der stort set aldrig har rørt mine digitale kameraers mulighed for videooptagelse, og jeg tror heller ikke umiddelbart jeg kommer til det. Men det er nu imponerende at se hvad fotografen Vincent Laforet har kunne få ud af at låne en prototype-model af Canons nyeste digitale spejlrefleks, EOS 5D Mark 2, over en weekend. Ingen forudgående planlægning, ingen manual til kameraet og kun ét batteri!

Det skal dog siges at Vincent Laforet (udover at være professionel og dygtig!;-)) har et ret blæret sæt objektiver at kunne sætte på kameraet, inkl. fisheye og 2 forskellige tilt-shift objektiver (hvorved skarphedsplanet kan indstilles til at ligge "skråt" ind i et billede). Men film, det havde han ikke rigtig lavet før...

Filmen kan ses på Canons site, men bemærk at den faktisk er reduceret til 1/4 opløsning før den er lagt på nettet. Originalen er i 1080p HD.

Du kan læse fotografens ret entusiastiske beretning på hans weblog:

Imens håber jeg bare engang af få råd til den ca. 10.000 kr. billigere "lillebror model" 50D :-) (som i øvrigt ikke har videomode).

Comments

Write a comment 

 

There are no comments to this post