Jeg har ligget syg et par dage nu, og ligesom i går vil jeg bruge det som en mulighed for at få fulgt op på en tidligere historie jeg aldrig rigtig har fået taget mig tid til af få afsluttet ordentligt her i bloggen.

Helt tilbage i foråret skrev jeg om bladet KBH der havde brugt et par af mine billeder uden at kreditere mig. Som før nævnt tillader jeg faktisk, med en såkaldt Creative Commons Attribution licens, at folk bruger mine billeder uden at spørge om lov først, bare at man husker at kreditere mig med navn. Men her var jeg hverken spurgt, krediteret eller orienteret. Opdagede tilfældigt at bladet brugte mine billeder da jeg selv jævnligt læser bladet.

Jeg prøvede nogle gange at skrive til dem pr. email, men fik aldrig noget svar. Så det endte med at jeg i starten af juni ringede til den ansvarlige chefredaktør for KBH. Redaktøren Anders Ojgaard beklagede episoden og påstod i øvrigt at de aldrig havde modtaget mine mails. Han virkede dog en lille smule orienteret om hvad det drejede sig om, men inden jeg beskylder ham for at lyve så kan det jo også være at han havde set eller hørt om mit blog-indlæg. Han understregede at det i hvert fald var deres praksis at spørge fotograferne først når de finder billeder på Flickr eller andre steder på nettet, men at der kunne være nogle smuttere ind i mellem. Og han fortalte i øvrigt også at de tidligere havde brugt endnu et af mine billeder, og at jeg dér korrekt var blevet krediteret med mit navn (ikke lige et af de numre af KBH jeg selv har set).

Almindelig praksis i de tilfælde hvor man glemmer at spørge eller kreditere en fotograf var i følge redaktøren at der i et senere nummer af bladet blev trykt en kreditering i bladets kolofon. Da jeg ikke rigtig synes det var godt nok blev jeg til sidst tilbudt 200 kr. for hver af de to billeder de havde brugt, hvilket jeg så accepterede. Ikke noget beløb der rykker stort, men billederne var små og KBH er næppe et blad med stor økonomi, så det er vel ok....

Det endte i øvrigt også med at vi fik understreget at det var i orden hvis de brugte nogle af mine billeder igen en anden gang, bare de huskede at kreditere mig.

Comments

Write a comment... 

 

Hej Stig

Ja, jeg følger skam med (-:

Som jeg tidligere har sagt, så beklager jeg meget sagen om at vi bragte to af dine billeder uden kreditering. Men jeg lyver altså ikke når jeg siger at jeg aldrig modtog dine mails. I sommer havde vi jo også en mail-korrespondence hvor vi prøvede at finde ud af hvor problemet med de manglende mails lå. Du skrev til mig at du havde taget kontakt til vores internetudbyder for at finde ud af hvorfor de ikke nåede frem, men jeg tror ikke jeg fik et svar fra dig.

Igen, vi kører helt straight på KBH, og jeg ville aldrig lyve om sådan en sag (eller nogen anden sag). Simpelthen fordi jeg ønsker at KBH skal være et troværdigt og ordentligt foretagende.

Kontakt mig endelig hvis du ikke føler at sagen er ordentligt afsluttet.

Mvh
Anders Ojgaard
Chefredaktør, KBH

 

Hej Anders

Ja jeg havde kontakt med jeres udbyder, men jeg fik aldrig rigtig et svar på hvad der havde været i vejen, fandt bare ud at det virkede igen. Tror heller aldrig udbyderens supportafdelingen fattede sagens sammenhæng, og at det faktisk var var en "udefra" der spurgte til problemer, og ikke en af deres egne kunder...

Nå, men anyway. Det hele er et kapitel som jeg regner for fint afsluttet nu. Jeg manglede bare lige at binde sløjfen, og afslutte historien her på bloggen også:-)

Write a comment... 

Only Name and Comment are required fields when commenting here. If you specify your email address, everyone will be able to find it at your comment. However your email will only be directly visible when hovering over your name, and in the code behind it will not look like an email address. So the risk of bots harvesting email addresses here, should be minimal. But again, you are free to leave the email blank when commenting.

If you tick Remember me, your name, email and homepage address will be remembered and prefilled at your next visit (Uses a cookie when ticked).

Full URLs (starting with "http://" or "https://") in comment text will be converted into active links when comment has been verified by a human as not being spam. Comments that looks too much like spam, will immidiately/proactively be rejected by the system and never reach a human eye.