Jeg skrev for et par måneders tid siden om mine Roskilde billeder der var forsvundet på ITU's netcafé på festivalen. Og jeg mangler vist lige at runde den historie af... Det er efterhånden nogle uger siden at jeg fik en mail fra en IT ansvarlig på IT universitetet som jeg havde haft kontakt med tidligere, og han orienterede mig om at der nok ikke rigtig for alvor var mere håb tilbage om at de kunne skaffe mine billeder igen. Det er ærgeligt da jeg tror der var mange gode billeder i blandt, og ikke mindst mistede jeg alle mine "sociale" billeder fra den gruppe vi var sammen på festivalen. Anyway, sket er sket, og den IT ansvarlige fra ITU tilbød som erstatning at give en billet til næste års Roskilde Festival. Og det vel og mærke uden at jeg havde fisket efter noget. Så selvom værdien af de mistede billeder ikke rigtig er til at gøre op, så synes jeg egentlig ikke rigtig det er en kompensation jeg kan tillade mig at brokke mig over. Det er vel en lidt pinlig sag for IT Universitetet, og måske derfor de giver en så pæn erstatning.

Jeg har aldrig rigtig fundet ud af hvad der præcis er skyld i at billederne forsvandt og hvor mange det er gået ud over. Det nærmeste man kommer er et par afsnit i ITU's evaluering over Roskilde Festival 2007:

Tankstationen skulle give festivaldeltagerne mulighed for at uploade deres billeder og videoer fra festivalen til en server i netcafeen; når de kom hjem skulle de på et websted hente deres billeder igen. Tankstationen var ikke specielt velbesøgt, og under 20 benyttede sig af servicen. Desuden blev den ramt af tekniske problemer der gjorde at enkelte brugere mistede data. Dette er særdeles uheldigt for ITU’s image. Som kompensation har brugere der har mistet data, af ITU fået tilbudt en billet til næste års festival.

Problemerne med tankstationen var nok at den ikke var intuitiv nok at bruge, og at vagterne i netcafeen ikke var sat ind i dens anvendelse. Såfremt en gentagelse skal finde sted, er det nødvendigt at der laves sikkerhedskopier af data på timebasis, og at vagterne i netcafeen er sat ind i anvendelsen af tankstationen.

Jeg har vist heller aldrig fået skrevet et ordentlig indlæg om hvad vi hørte og oplevede på årets festival, og det er næsten lidt for sent at skrive et større Roskilde indlæg, men en lille afrunding her kan der nok lige blive plads til. Selvom det var dyb mudder næsten overalt igennem hele festivalen, så var det reelt kun i dagene op til selve festivalen og så om torsdagen det rigtig regnede. De tre sidste dage var det faktisk ganske godt vejr, og det var faktisk en ret god og hyggelig festival. Jeg fik ikke meget ud af torsdagen, da det regnede som vanvittigt og jeg ikke var godt nok klædt på, men fik da hørt lidt Arcade Fire og Björk. Det betyder at jeg bl.a. ikke fik hørt The Kissaway Trail, LCD Soundstation, The Killers og Speaker Bite Me om torsdagen. Husker ikke helt klart hvorfor, men det havde formodentlig noget med vejret at gøre:-/ Fredag hørte jeg mere eller mindre af navne som Murder, Trost, Beastie Boys, Trentemøller, Queens of the Stoneage og Nephew. Lørdag lagde jeg øre til Band Ane, Camille Jones, The Flaming Lips, Red Hot Chili Peppers og Moi Caprice. Og søndagen bød på Rhonda Harris, The Broken Beats, Muse, Dúné og Kenneth Bager featuring Julee Cruise. Det betød bl.a. at jeg ikke fik set de to navne jeg (udover Björk) havde sat størst krydser ved på forhånd. Hvert år har jeg nemlig et eller to navne jeg er ekstra nysgerrige omkring om hvad kan præstere live, men jeg har efterhånden vænnet mig til at det altid går galt med lige netop disse navne, som regel pga. aflysning. Derfor var det næsten også business as useal da det blev offentliggjort at Cold War Kids havde aflyst, og det andet navn på listen i år var brasilianske CSS som jeg ikke fik set af andre årsager.

Tyske Trost kunne måske godt lige få en ekstra bemærkning. Jeg kendte ikke denne Annika Trost der står bag på forhånd, men lokket af at festival-programmet snakkede om David Lynch stemning og en mørkere udgave af Goldfrapp synes jeg det lød som noget jeg skulle se. Og det var faktisk en oplevelse ud over det sædvanlige. Forestil dig en høj spinkel dystert/gotisk udseende pige balancerende på meget høje hæle som fik hende til at se endnu mere grotesk høj og spinkel ud, vralte dødfuld rundt på scenen med en flaske rødvin i hånden. Jeg var godt nervøs for hendes ankler, for det lignede at hun ville vrikke rundt hvert øjeblik det skulle være. Det skete nu ikke, men de godt indbundne ankler vidnede om at det nok var sket før. Hun begyndte endda også på et tidspunkt at kravle lidt op i søjlerne der holdt teltet og op på højttalerne i siden. Det var mørkt, skræmmende og selvdestruktivt - både sceneshow og musik. Så med andre ord det var en fed oplevelse:-) Udover at jeg godt kunne se parallellerne til Goldfrapp og David Lynch, så var PJ Harvey i øvrigt også en af de første associationer jeg fik. Jeg har efterfølgende købt pladen "Trust Me" som også er god, men dog knap så sort og skræmmende som koncerten, faktisk en lille smule over i det mere hyggelige en gang i mellem.

Men set i bakspejlet, og efter skuffelsen over de mistede billeder har lagt sig, så var det faktisk en ret god festival. Men jeg var da egentlig også meget tilfreds med at vi ikke havde valgt at slå os rigtig ned på festivalen før om torsdagen, og at vores lejr holdt tør:-)

PS. Selvom jeg har mistet "kernen" af mine billeder, så har jeg trods alt stadig nogle minder i fotogalleriet. Heriblandt også nogle enkelte fra om lørdagen som det lykkedes mig at genskabe fra mit memorycard med et recovery tool. Desværre var det meste af kortet dog overskrevet igen, så det var kun nogle enkelte billeder der kunne genskabes.

Update 7/1 08: Jeg modtog forleden den lovede billet til Roskilde Festival 2008.

Comments

Write a comment... 

 

There are no comments to this post

Only Name and Comment are required fields when commenting here. If you specify your email address, everyone will be able to find it at your comment. However your email will only be directly visible when hovering over your name, and in the code behind it will not look like an email address. So the risk of bots harvesting email addresses here, should be minimal. But again, you are free to leave the email blank when commenting.

If you tick Remember me, your name, email and homepage address will be remembered and prefilled at your next visit (Uses a cookie when ticked).

Full URLs (starting with "http://" or "https://") in comment text will be converted into active links when comment has been verified by a human as not being spam. Comments that looks too much like spam, will immidiately/proactively be rejected by the system and never reach a human eye.