Jeg modtog igår aftes en spammail fra en [fornavn]mcmotrik@yahoo.dk med emnet "Ubudne gæster besøger din PC uden du ved det !!". Jeg har erstattet selve fornavnet med "[fornavn]" i dette indlæg, da jeg i følgende ikke vil risikere at hænge vedkommende ud offentligt med fuldt navns nævnelse hvis det viser sig at han er uskyldig. Jeg syntes ikke at email-adressen lignede den typiske fake-email man finder på spammails, og fik derfor mistanke om at mailen nok kom fra en som virkelig hed noget med [fornavn] og "motrik". En hurtig søgning gav dog ikke umiddelbart nogle hits på Google. Jeg fik dog en del hits på sider der omhandlede møtrikker, og det slog mig at det kunne være at "o"'et i motrik i virkeligheden stod for et "ø". Bingo! En ny søgning gav en "[fornavn] [efternavn]" med øgenavnet "Møtrik" listet som spiller på hjemmesiden for et københavnsk hold der spiller amerikansk fodbold. Der var dog ingen email-adresse ell. lign. angivet, så jeg foretog en ny søgning efter "[fornavn] [efternavn]". Hverken fornavn eller efternavn er direkte eksotiske, men jeg vil alligevel blive overrasket hvis der er mere end én der hedder lige netop den kombination af de to. Jeg fandt en jubiimail.dk email-adresse til en person med navnet i gæstebogen på en "Hulk Hogan" side (danskeren i "amerikansk wrestling") og vedkommende stod angivet som værende københavner. Så jeg sendte en lille besked til ham om at hvis han var ansvarlig for videresendte spam, så var han SÅ tæt på at få en spam-anmeldelse på halsen.

Bagefter hvar jeg inde og kigge på sportssiden igen, og det gik op for mig at han er junior-spiller og kun lige knap tolv år. Af en eller anden grund havde jeg først troet at det var en forældet side jeg havde kigget på og at han sikkert var ældre nu, men den angivne fødselsdato på siden fortalte noget andet. Og så fik jeg lidt dårlig samvittighed. Kan man tillade sig at sende en anklagende email til en knap tolv-årig dreng når man ikke er heelt sikker på at man har fat i den rigtige? Godt nok antydede jeg med min formulering at jeg ikke var sikker på at han er den skyldige, men alligevel.

Jeg skylder måske lige og forklare hvorfor jeg ikke bare sendte et svar til afsenderadressen på den oprindelige spammail. Men det er fordi den slags oftest alligevel ikke læses OG fordi et evt. svar bare kan føre til en registrering af at der rent faktisk er nogen der læser angivne email-adresse, og dermed modtagelse af endnu mere spam.

Jeg har ikke modtaget noget svar fra den "anklagede", men det kan jo iøvrigt også være at det er email-adresse han slet ikke bruger mere.

Tror I iøvrigt at min søgning på bagmanden holder vand, eller er der for mange svage led? Egentlig burde jeg nok bare henvende mig til Yahoo Danmark og gøre opmærksom på hændelsen, men Yahoo er jo ved at lukke den danske afdeling ned, så jeg forestiller mig på en eller anden måde at jeg ikke får megen opmærksomhed derfra.

Links:
Hvem er spam-skurken (tidligere indlæg om spam), Hvor får spammerne din adresse fra? (tidligere indlæg om spam).

Comments

Write a comment... 

 

Tak for rådet på min HP... ja det er vildt så meget man kan finde ud af folk på nettet - det er vel ikke for ingenting at "Google er din ven" - ellers ja, spam er "a pain in the ass"!

Write a comment... 

Only Name and Comment are required fields when commenting here. If you specify your email address, everyone will be able to find it at your comment. However your email will only be directly visible when hovering over your name, and in the code behind it will not look like an email address. So the risk of bots harvesting email addresses here, should be minimal. But again, you are free to leave the email blank when commenting.

If you tick Remember me, your name, email and homepage address will be remembered and prefilled at your next visit (Uses a cookie when ticked).

Full URLs (starting with "http://" or "https://") in comment text will be converted into active links when comment has been verified by a human as not being spam. Comments that looks too much like spam, will immidiately/proactively be rejected by the system and never reach a human eye.