Har lige pludselig et par dage modtaget uopfordrede "nyhedsbreve" fra hardware-test.dk. Der var ingen information i brevene om hvordan jeg var blevet tilmeldt og kunne afmelde mig udsendelserne igen, så jeg tjekkede angivne hjemmeside. Der var godt nok umiddelbart en mulighed for at afmelde sig nyhedsbrevet, men vel vidende at den slags ofte kun er et skalkeskjul for at registrere hvilke adresser der rent faktisk findes, var det godt nok med nogen tøven at jeg prøvede at afmelde mig. Da det så kun resulterede i en ASP-fejl, og der i øvrigt ikke var nogen som helst email-adresse eller anden kontakt-information at finde på sitet, begyndte spam-klokkerne for alvor at ringe!

Via opslag på dk-hostmaster.dk, fandt jeg domænents ejer, som jeg straks sendte en mail og krævede øjeblikkelig afmeldelse hvis han ikke ville have en spam-anmeldelse på nakken. Ejeren Henrik Olsen svarede dog hurtigt at han havde fået adressen fra edbpriser.dk hvor jeg ved deltagelse i konkurrencerne selv havde accepteret at min email-adresse blev videregivet, og at email-adresser var noget af det præmiesponsorerne fik igen når de sponsorerede præmier til sitets konkurrencer!

Nu var jeg godt klar over at jeg ved deltagelse i edbpriser.dk's konkurrencer automatisk blev tilmeldt edbpriser.dk's eget nyhedsbrev, men jeg ville aldrig nogensinde deltage hvis der stod noget om at de kunne finde på at videregive min adresse. Og et hurtigt tjek bekræftede betingelserne akkurat som jeg huskede dem, der står ganske præcist i aktuelle konkurrence: "Ved at deltage i konkurrencen tilmeldes man nyhedsbrevene fra EDBpriser.dk"

Spørgsmålet er nu om jeg har overset specielle betingelser den dag hardware-test.dk var præmiesponsor, eller om edbpriser.dk groft fejlinformerer deres konkurrence deltagere? Jeg er mest tilbøjelig til at tro det sidste, men det er selvfølgelig svært at være helt sikker.

Jeg mener at det er edbpriser.dk der skal bevise at jeg har accepteret at de videregiver min adresse hvis jeg anklager dem. Og af principielle grunde burde man næsten prøve. Men er det egentlig besværet værd? Jeg har fået at vide at jeg ikke mere er på hardware-test.dk's mailingliste, og så er det jo fristende ikke at grave dybere i den sag. Men mon andre har tilsvarende erfaringer med edbpriser.dk eller kendskab til lignende sager?

Links:
hardware-test.dk, edbpriser.dk, dk-hostmaster, Net-tjek - Forbrugerombudsmandens hjemmeside om e-handel, Computerworld 5. dec. 2002 - 23.000 danske klager over spam

Comments

Write a comment... 

 

Det er da bestemt værd at gå videre i sagen. At retssystemet er villig til at gøre noget ved spamproblemerne understreges af den nylige danske dom mod en spammer.

 

Hej

Jeg faldt lige over dette indlæg, jeg beklager hvis det ikke er blevet skrevet tydeligt nok, at du ved tilmeldelse af konkurrencen også automatisk ville blive tilmeldt Hardware-tests nyhedsbrev.

Jeg går ud fra det var konkurrencen om TFT skærmen du deltog i, og her er hvad der stod i konkurrence beskrivelsen:
--------------------------------
I denne konkurrence kan du vinde MAG´s fine 15" TFT skærm - som udover det flotte design der vil passe godt på skrivebordet, også er en rigtig god skærm der er behagelig for dine øjne, når du sidder i flere timer foran skærmen.netop fordi en LCD skærmens største fordel er dens billedkvalitet, billedet står utroligt skarpt og roligt - man kan faktisk få det lidt svært at gå tilbage til en CRT skærm.
Ved at deltage i konkurrencen bliver du automatisk tilmeldt Hardware-Tests nyhedsbrev.
--------------------------------

Ud over det skriver vi som standard at du også bliver tilmeldt EDBprisers nyhedsbrev.

Vi vil i fremtidige konkurrencer se om vi kan oplyse det tydligere.


Med venlig hilsen

Jack Juul
Teknisk Chef
http://www.EDBpriser.dk
http://www.DVDpriser.dk
http://www.SPILpriser.dk

 

Tak for indlægget Jack. Er glad for at høre at I faktisk gjorde opmærksom på det i konkurrencen, men håber så også det sker lidt tydeligere fremover. Ved at jeg aldrig ville have deltaget hvis jeg havde set det.

Nå, men det var vel ok så, at jeg aldrig fik taget mig sammen til at gå videre med sagen :-)

Write a comment... 

Only Name and Comment are required fields when commenting here. If you specify your email address, everyone will be able to find it at your comment. However your email will only be directly visible when hovering over your name, and in the code behind it will not look like an email address. So the risk of bots harvesting email addresses here, should be minimal. But again, you are free to leave the email blank when commenting.

If you tick Remember me, your name, email and homepage address will be remembered and prefilled at your next visit (Uses a cookie when ticked).

Full URLs (starting with "http://" or "https://") in comment text will be converted into active links when comment has been verified by a human as not being spam. Comments that looks too much like spam, will immidiately/proactively be rejected by the system and never reach a human eye.