Den nye Crossover Office 2.0 fra CodeWeavers har fanget min opmærksomhed. Der er tale om en slags emulator til Linux som gør det muligt at køre mange populære Windows-produkter. Nyeste version af Crossover Office indeholder ikke bare Office XP support, men understøtter f.eks. også Photoshop 7! Faktisk har den nye version lige netop fjernet alle de praktiske hindringer der længe har været i vejen for at jeg har været villig til at prøve det totale skift til Linux. Crossover Office er et kommercielt produkt, men knap 500 kr. for at frigøre sig fra Microsofts klamme hånd er ikke så dårligt givet ud. Ok, Internet Explorer vil jeg nok stadig være nødt til at have installeret pga. min netbank (nu må Danske Bank sgu snart tage sig sammen), og Word er også svært helt at undvære når alle andre forventer at man har det som en selvfølge. Men begge dele skulle Crossover Office efter sigende også understøtte.

Så jeg overvejer nu meget kraftigt i nærmeste fremtid at forsøge det totale skift til en Mandrake 9.1 linux krydret med Crossover Office 2.0. Såfremt det sker vil jeg naturligvis dele mine erfaringer her, med dem som gider følge mine nørdede skriverier:-).

Links:
CodeWeaver Crossover Office 2.0, Slashdot artikel, Crossover Office review, Mandrake Linux

Comments

Write a comment... 

 

Skift endelig til Mandrake 9.1.
Jeg har kørt Mandrake i nogle år som primært OS.
Faktisk savner jeg slet ikke nogen programmer fra windows-verdenen, så du behøver slet ikke nogen "cross-over-plugin".

Men spring ud i en dual-boot, det sker der ikke noget ved.

Mvh.
Morten

 

Hej Morten

Jeg har allerede dual-boot og en ældre Mandrake installeret. Men der er et par Windows programmer jeg (desværre) ikke helt vil/kan slippe. Og dual-boot er lidt for omstændigt synes jeg, når man liiige hurtigt skal lave en eller anden lille ting i det der Windows program...

Efter at have studeret CodeWeavers specifikationer på supporten af Internet Explorer og sammenlignet dem med Danske Banks krav til deres Netbank, ser det dog desværre ikke ud til at det vil kunne lade sig gøre at køre min netbank i Crossover Office. Så jeg er nødt til at bruge Dual-boot til det stadig :-/

Men jeg er ikke kommet igang med "forsøget" endnu. Skal lige tage tilløb og finde en periode hvor jeg synes at have tid til at eksperimentere med den slags. Den nye SuSE Linux lader i øvrigt også til at være et interessant alternativ til Mandrake når jeg nu engang får gjort noget ved det.

 

Hejsa
Jeg har selv lige lagt en redhat ferdora core 3 ind som dualboot, gik forøverigt ganske nemt, jeg har ikke problemmer med at bruge min netbank(nykredit) direkte under linux, men prøv at kigge på denne side: http://www.linuxin.dk/artikler/index.php?id=626
Der er det vist, at også danske netbank fungere under linux, via crossover.
Har det selv installeret, bare sådan for sjov

 

Jeg har aldrig taget det endelige skridt og skiftet helt. Måske bl.a. fordi jeg har investeret i en Photoshop CS2. Men jeg har leget meget med forskellige SUSE-versioner. Danske Netbank virker iøvrigt fint direkte i Linux og andre non-windows systemer i dag uden at skulle installere speciel emuleringssoftware. Man skal bare bede om et ActivCard til login i stedet for den e-Safekey til Windows der som standard gives medmindre man beder om andet (Se mit indlæg om Danske Netbank i Firefox fra d. 5/12 2004: http://www.rockland.dk/show.asp?post=186).

 

Nej det kan være svært at løsrive sig fra det kendte, specielt når de "store" firmaer ikke synes, at ville være villige til at udsende deres programmel stort set kun til mac og windows, men jeg tror faktisk at der er flere linuxbrugere end der er f.eks mac-brugere, så man kan jo ikke rigtigt helt forstå det......

Write a comment... 

Only Name and Comment are required fields when commenting here. If you specify your email address, everyone will be able to find it at your comment. However your email will only be directly visible when hovering over your name, and in the code behind it will not look like an email address. So the risk of bots harvesting email addresses here, should be minimal. But again, you are free to leave the email blank when commenting.

If you tick Remember me, your name, email and homepage address will be remembered and prefilled at your next visit (Uses a cookie when ticked).

Full URLs (starting with "http://" or "https://") in comment text will be converted into active links when comment has been verified by a human as not being spam. Comments that looks too much like spam, will immidiately/proactively be rejected by the system and never reach a human eye.