Nej, det er det altså ikke helt endnu, men noget tyder på at det ikke varer så længe før alle kan tegne abonnement på disse tjenester - og køre dem på en Squeezebox...

Den danske musikbranche og deres rettighedsorganisation KODA har hidtil været meget tilbageholdende med at give Spotify og andre musikstreaming tjenester adgang på betingelser der kunne tilfredsstille disse tjenester, men på det seneste har man flere steder kunne læse at Koda nu er parat til at sænke deres priskrav og at KODAs forhandlinger med Spotify er blevet genoptaget. F.eks. skriver Politiken at både Spotify og WiMP skulle være på vej til at blive tilgængeligt for alle på det danske marked - uanset hvilket teleselskab man bruger. Faktisk troede jeg WiMP allerede var generelt tilgængelig. Sådan ser det i hvert fald ud på wimp.dk hvor der pt. øverst på sitet er et tilbud om WiMP til alle for 99 kr. pr. måned. Men om man reelt kan gennemføre en tilmelding eller bliver stoppet med en besked om at det endnu kun er åbent i Danmark for Telenor kunder, ved jeg ikke. Men jeg har til gengæld prøvet Telenors kampagnetilbud om gratis WiMP i 30 dage. Et tilbud der er åbent for alle uanset teleselskab, bare skal ikke-Telenor kunder selv betale datatrafikken.

Jeg prøvede WiMP på min Android smartphone i 30 dage engang i november-december, og jeg må sige at jeg er imponeret over tjenestens udvalg af musik. Ja der er huller. Jeg noterede mig f.eks. at Loveshop ikke var at finde i kataloget på daværende tidspunkt. Men jeg tror at jeg fandt mindst 4 ud af 5 ting jeg søgte på - og det var oftest nye ting med lidt alternative kunstnere jeg ledte efter. Vælger man at aflytte musikken i bedste lydkvalitet (AAC 256 kbit/s) over telefonnettet, skal man vide at datatrafikken hurtig løber op. Så hvis man ikke er Telenor kunde skal man sørge for at have et godt dataabonnement og holde løbende øje med sit forbrug. Og det er en god idé at gå efter en prøveperiode der går over to halve kalender-måneder, så man kan tappe af 2 måneders tilladte forbrug i sit dataabonnement:-) Selve Android app'en var angivet som værende en beta-version man kunne prøve for at få en tidlig forsmag på produktet. Det var således ikke helt uventet at jeg periodevis oplevede en del udfald, lange pauser og pludselig hoppen i numrene. Man må formode at dette er noget der vil blive (måske allerede er?) rettet op på. Men ser man bort fra dét, så virkede klienten som en gennemarbejdet og behagelig oplevelse.

Jeg prøvede ikke at installere PC versionen af WiMP. Jeg har meget begrænset interesse i afspilning af musik direkte på computeren. Men jeg har en Squeezebox så jeg over mit stereoanlæg kan afspille internet radio og musik lagret på computeren. Og da jeg har set at WiMP-support findes til Squeezebox i Norge, kunne jeg ikke lade være med at spørge WiMP om de ikke også skulle åbne for det i Danmark, da jeg alligevel sendte dem nogle kommentarer og erfaringer omkring deres Android beta klient. Jeg havde sådan set ikke forventet at få andet end et standard-svar der hverken ville afvise eller bekræfte noget, men jeg fik faktisk en bekræftelse på at WiMP kommer til Squeezebox i Danmark:

Squeezebox kommer til Danmark etterhvert. Som du sier er alt klart på den tekniske biten, men det er litt planer for markedsføring osv, så noen eksakt dato blir vanskelig å komme med dessverre.

Iøvrigt kan også Spotify køre på Squeezebox. Der er vist ikke nogen officiel support, men der er et tredieparts plugin man kan installere på sin Squeezebox Server: http://forums.slimdevices.com/showthread.php?t=79706. Update 24/1 2011: Logitech har i dag i en opdatering tilføjet officiel Spotify support for Squeezebox Touch og Squeezebox Radio (Men for en god ordens skyld: Spotify selv er stadig ikke selv officielt tilgængeligt i Danmark).

WiMP eller Spotify? I don't know. Men en af tingene vil det da være oplagt at have på sin Squeezebox...

PS. Det skulle allerede nu være muligt at få Spotify (og måske også WiMP?) til at køre på sin Squeezebox i Danmark hvis man fusker lidt. Men det er så en anden historie...

Update 3. april 2011: Opdagede lige tilfældigvis at der var blevet åbnet officielt for WiMP på Squeezebox i Danmark (WiMP må have valgt markedsføringsmuligheden der hedder ingen markedsføring?). Så fik straks tegnet et WiMP abonnement og installeret. Ser ud til at virke fint, og til min overraskelse ikke kun på min nye Squeezebox Touch, men også på den gode gamle Squeezebox Classic. Kvaliteten er 256kbps MP3.

Tidligere relaterede indlæg:

Comments

Write a comment... 

 

There are no comments to this post

Only Name and Comment are required fields when commenting here. If you specify your email address, everyone will be able to find it at your comment. However your email will only be directly visible when hovering over your name, and in the code behind it will not look like an email address. So the risk of bots harvesting email addresses here, should be minimal. But again, you are free to leave the email blank when commenting.

If you tick Remember me, your name, email and homepage address will be remembered and prefilled at your next visit (Uses a cookie when ticked).

Full URLs (starting with "http://" or "https://") in comment text will be converted into active links when comment has been verified by a human as not being spam. Comments that looks too much like spam, will immidiately/proactively be rejected by the system and never reach a human eye.