Hvordan får man en Facebook profil med liv på hvis man ikke gider at opdatere den? Man udnytter muligheder for at integrere med og importere indhold fra andre sites! Det er et emne jeg tidligere har beskæftiget mig med her, specielt omkring import af indlæg her fra min hjemmeside/blog (via RSS) og integration til mit fotogalleri på Flickr. Og i dén forbindelse virker de tidligere omtalte Facebook applikationer Simply RSS og Flickr Loves You ganske godt. Specielt den sidste er faktisk ved at udvikle sig til en lille stjerne efter min mening. Simply RSS skal dog til gengæld en gang i mellem have et "spark i røven" for at opdatere, da den automatiske opdatering virker noget ustabil (men gå ind og opdater applikationens Preferences, så plejer den at være fikset).

Men de to applikationer mangler begge én feature du måske savner, muligheden for at opdatere Facebook News Feed og Mini-Feed! Med hensyn til RSS, så kan det sættes op med den Notes applikation der default er installeret i de fleste Facebook profiler, men Facebook har faktisk også for nogle få måneder siden introduceret en standard feature for import af updates fra andre tredieparts sites, som jeg tror at det er de færreste Facebook brugere der har opdaget. Og når jeg nu tidligere har beskæftiget mig med emnet må jeg jo hellere følge det op...

På din Facebook profil lige over dit Mini-Feed sidder et link der hedder "Import". Klik på det, og du præsenteres for en dialog noget lignende følgende:

[Image: Facebook Import dialog]

I mit tilfælde har jeg sat det op så der importeres fra min blog via RSS (Dette er reelt det samme som at konfigurere import-settings i Facebooks Notes applikation), samt mine Flickr og YouTube konti. Og som det ses er der en række andre sites der kan importeres fra. Også f.eks. Last.fm, som jeg dog selv - indtil videre i hvert fald - har ønsket at udelade i denne sammenhæng selvom jeg også er rimelig stor bruger af dét site.

Når jeg nu opretter nye indlæg på min blog, uploader nye billeder i mit galleri eller markerer en ny video som en favorit på YouTube, så skrives der til mit Facebook Mini-Feed:

[Image: Facebook Mini-Feed]

Men selvfølgelig, husk altid lige at overveje om hvor meget du vil fortælle om dig selv. Og om det altid tåler dagens lys hvad du f.eks. favoriserer på YouTube. Og måske kan man også lige overveje hvad der måske i det hele taget kan være interessant for andre at følge med i...

Update sept. 08: Det nye Facebook

Well, der gik jo ikke lang tid fra jeg skrev ovenstående til at min lille guide blev en smule forældet med det nye Facebook design. Men ovenstående muligheder er der selvfølgelig stadigvæk.

Lige over din Wall (eller "mini feed" i den gamle terminologi) sidder det Facebook kalder "The Publisher". Og der kan du finde en import-dialog hvorfra du har mulighed for at angive de eksterne sites og feeds du vil importere fra:

[Facebook import illustration]

Bemærk også at du kan definere de oprettede/importerede "Flickr entries" i din wall skal være "one-line"'s eller "Short": Click "Edit" til højre for de importerede entries og vælg "Short" hvis billederne ikke vises pr. default.

Comments

Write a comment... 

 

Tak - det er noteret ;-)

Write a comment... 

Only Name and Comment are required fields when commenting here. If you specify your email address, everyone will be able to find it at your comment. However your email will only be directly visible when hovering over your name, and in the code behind it will not look like an email address. So the risk of bots harvesting email addresses here, should be minimal. But again, you are free to leave the email blank when commenting.

If you tick Remember me, your name, email and homepage address will be remembered and prefilled at your next visit (Uses a cookie when ticked).

Full URLs (starting with "http://" or "https://") in comment text will be converted into active links when comment has been verified by a human as not being spam. Comments that looks too much like spam, will immidiately/proactively be rejected by the system and never reach a human eye.