Se nu har jeg jo allerede et par gange været inde på Facebook applikationer til at vise Flickr billeder på sin Facebook profil med, og så må jeg jo hellere følge sagen op med endnu et indlæg når jeg nu nok engang har sadlet om fordi jeg har fundet en ny applikation jeg bedre kan lide end den jeg brugte før. Flickr loves You er det nye fund. Den har nok generelt ikke helt lige så mange konfigurationsmuligheder som My Flickr jeg ellers har brugt den seneste tid, men Flickr Loves You har alligevel et par væsentlige fortrin...

Flickr Loves You kan på "forsiden" af en Facebook profil kun vise billederne i Flickr's lille kvadratiske format. Det giver et pænt og roligt layout på profilen, men betyder at de fleste billeder beskæres hvilket ikke alle billeder klarer lige godt. Men klikker man sig ind på en større version af billedet, så præsenteres billedet meget pænt integreret i Facebook og inklusiv detaljer som f.eks. beskrivelse og tags hentet fra Flickr (Det med "tags" kan i øvrigt nok give anledning til lidt terminologisk forvirring hvis man kun kender Facebooks mere snævre/specialiserede brug af "tags"). Og værd at bemærke er det også at denne store version af billedet vises direkte fra Flickr's server! Det store billede er altså ikke uploadet eller cachet på en Facebook server, og dermed undgås det at Facebook har rettighed til at bruge billederne, som det jo ellers generelt gælder for ting der uploades til deres servere. Det skal dog siges at de små kvadratiske billeder der vises på forsiden af ens Facebook profil fortsat er uploadet/cachet på Facebooks servere, men så længe det kun er dem kan jeg leve med det.

Man har pt. kun to opsætningsmuligheder i Flickr Loves You når det gælder hvilke billeder der vises på forsiden af sin Facebook-profil. Man kan enten vise de seneste uploads eller de seneste sets. Men man kan under alle omstændigheder klikke sig videre ind og se samtlige billeder i Flickr-galleriet uden at forlade Facebook. Hvis man har nogle specielle billeder man stadig altid vil have på selve sin profil-side, så kan man jo supplere med også at have f.eks. My Flickr applikationen installeret ved siden.

Som en unik ting for de Flickr applikationer jeg har prøvet til Facebook, så gør Flickr Loves You det muligt at "tagge" Facebook-vennerne på billederne a'la på Facebooks default Photos applikation. For at et "tagget" billede også skal vises i den "taggede" persons Mini-Feed kræves det nok at denne person også har Flickr Loves You installeret, men under alle omstændigheder sendes en privat notificering til vedkommende om at billede er "tagget" med ham/hende på. Har man Flickr Loves You installeret vil der i øvrigt også være et link under hver Facebook profilbillede med links til billeder af personen som er "tagget" fra Flickr Loves You, ligesom der er et link til billeder som er "tagget" fra Facebooks default Photo applikation.

Udvikleren af Flickr Loves You lover desuden at det også at det snart er muligt at kommentere billederne direkte fra Facebook. Men nu skal jeg måske også stoppe med at gøre alt for meget reklame for hans arbejde, for i præsentationen af sin applikation skriver han pt. under "issues":

* Occasional slow responses and timeouts due to shared hosting, too many flickr api calls, and perhaps stupid code by lazy me. Hopefully, this app doesn't get too popular ;-).

Der er tilsyneladende pt. kun ca. "14 daily active users" på Facebook der bruger denne application, så man er virkelig "first-mover" her. Men jeg håber da virkelig applikationen kan klare bare lidt flere brugere (My Flickr har til sammenligning "2,399 daily active users"!). Jeg har fundet et par små-bugs i Flickr Loves You, men de er absolut ikke af alvorlig karakter. Og de performance-problemer som udvikleren omtaler herover, har jeg overhovedet ikke set. Men fortæl for en sikkerheds skyld ikke om applikationen til alt for mange;-)

PS/update 28. dec.: Ok, jeg har postet nok indlæg om Facebook, så dette kommer bare på som en lille tilføjelse her. Men har lige opdaget at man på Facebook default har en Notes applikation installeret hvormed man kan importere et eksternt feed til sin Facebook profil. Det overflødiggør i nogen grad alternative applikationer til dette, som jeg jo tidligere har "forsket" i. Notes kan dog også kun læse fra ét feed, og har flere andre mangler eller uhensigtsmæssigheder i forhold til Simply RSS. Til gengæld poster Notes i mit "Mini-feed", og da det er en default installeret applikation formodentlig også i de fleste venners overordnede News Feed på Facebook. Med Notes kan man også "tagge" indlæg med Facebook-brugere, og da den også kan vise billeder fra et RSS eller Atom news feed kan man f.eks. også bruge den til at vise sine seneste Flickr-uploads (og herunder "tagge" på en måde der virker nogenlunde ligeså "bredt" som med Facebooks Photo applikation).

Update 15/7 2008: Facebook har nu fået en officiel måde at importere fra Flickr og visse andre sites.

Comments

Write a comment... 

 

There are no comments to this post

Only Name and Comment are required fields when commenting here. If you specify your email address, everyone will be able to find it at your comment. However your email will only be directly visible when hovering over your name, and in the code behind it will not look like an email address. So the risk of bots harvesting email addresses here, should be minimal. But again, you are free to leave the email blank when commenting.

If you tick Remember me, your name, email and homepage address will be remembered and prefilled at your next visit (Uses a cookie when ticked).

Full URLs (starting with "http://" or "https://") in comment text will be converted into active links when comment has been verified by a human as not being spam. Comments that looks too much like spam, will immidiately/proactively be rejected by the system and never reach a human eye.