Har du nogensinde set en måge angribe en due? altså ikke bare et skinangreb, men virkelig forsørge at "kværke" duen? I dag da jeg kom forbi Rådhuspladsen lød der pludselig nogle forbløffede udbrud, og da jeg fulgte folks blikke så jeg en måge have godt fat med næbet foran på den ene vinge af en due.

Hvordan det hele startede ved jeg ikke. Måske duen har sagt noget fornærmende, eller måske havde mågen bare en rigtig dårlig dag. Mågen holdte i hvert fald rigtig godt fast som om den forsøgte at knuse vingen eller presse den mod Rådhuspladsen flisebelægning som ville den brække den. Det så i øvrigt ud som mågen fuldstændigt vidste hvad den havde gang i. Omkring en meter omkring de to kamphaner sad en stor flok duer i omkreds om stedet, og så lige så forbløffede og lamslåede ud som alle vi andre gjorde bare endnu et par meter længere ude fra stedet mens vi iagttog et af naturens mere dramatiske scenerier. Eller hvor naturligt er det at måger virkelig angriber duer på den måde?

Jeg havde ikke noget ordentligt kamera med. Lidt ærgeligt fordi jeg faktisk havde overvejet at tage min Panasonic med "superzoom'en" med.

Anyway, da vi havde stået i et par minutter med åben mund og kigget forbløffet, var der en fyr der hoppede ind og skilte de to kæmpende ad. Et øjeblik havde jeg en lidt dårlig smag i munden. Var det sådan jeg også burde have reageret fra starten? Men blev hurtig enig med mig selv om, at det nu engang er naturens gang. Der er dyr der lider hver dag i indbyrdes kamp, og både duer og måger i byen er vel i øvrigt at betragte som skadedyr.

Mågen fløj væk, men duen var kun lige med nød og næppe i stand til at kæmpe sig en halv meter op i luften og landede i sædet på en bænk et par meter fra kampstedet. Hvad der så skete ved jeg ikke, da jeg var på vej væk. Men når han nu alligevel havde skilt de to, så håber jeg da han aflivede duen.

Comments

Write a comment... 

 

Hvad med dit SE K750i ??

 

Jeg havde mobilen med, men om jeg havde glemt dét eller bare vurderede at jeg alligevel var for langt fra til at bruge den (den har ingen optisk zoom) kan jeg faktisk ikke huske.

 

ja.. jeg tænkte på (efter jeg havde skrevet) at det nok bare ville blive en lille klat på billedet, hvid du brugte mobilen..

Write a comment... 

Only Name and Comment are required fields when commenting here. If you specify your email address, everyone will be able to find it at your comment. However your email will only be directly visible when hovering over your name, and in the code behind it will not look like an email address. So the risk of bots harvesting email addresses here, should be minimal. But again, you are free to leave the email blank when commenting.

If you tick Remember me, your name, email and homepage address will be remembered and prefilled at your next visit (Uses a cookie when ticked).

Full URLs (starting with "http://" or "https://") in comment text will be converted into active links when comment has been verified by a human as not being spam. Comments that looks too much like spam, will immidiately/proactively be rejected by the system and never reach a human eye.