Her er nogen af de navne jeg indtil videre har bidt mærke i på listen af bands der besøger Roskilde Festival 2006. Håber jeg får tid til research på andre navne jeg ikke kender inden festivalen, selvom det ser ud til at jeg får rigelig travlt med at nå alt på min liste som den ser ud allerede nu.

Navnene står i forholdsvis tilfældig rækkefølge...

Arctic Monkeys (uk), Franz Ferdinand (uk) og Kaiser Chiefs (uk)
Tre musikalsk stærkt beslægtede navne, måske med Franz Ferdinand som bannerfører og de to andre som "followers"? Vel egentlig lidt iøjnefaldende at det er lykkedes festivalen at få alle disse tre rimelig hypede engelske rocknavne med på én gang? Rock af den festlige og medrivende slags. Franz Ferdinand var der godt nok også for et par år siden og Kaiser Chiefs har jeg også set før. Så det er selvfølgelig først og fremmest Arctic Monkeys der skal ses, men mon ikke det ender med alle tre? Burde i hvert fald kunne blive tre rigtig gode koncerter.

Placebo (uk)
Yeah, fedt og medrivende rockband med masser af godt materiale at tage af. Det burde kunne blive rigtig fedt.

The Raconteurs (us)
Jack White fra the White Stribes sideprojekt. Gruppen har udgivet et rigtig fedt rockende debutalbum, men det er kun knapt 34min. langt. Så gad vide hvad de vil fylde en hel "festival-time" med? Men årets nye amerikanske rock-navn?

Happy Mondays (uk)
Wow! Manchester party-rockerne bag 1990-mesterværket "Pills 'n' thrills and bellyaches" er gendannet, og spiller på Roskilde. Ok, de er nogle år ældre nu og er vist (var?) narkovrag flere af dem. Men måske kunne det blive rigtigt fedt alligevel. For mig et absolut must-see!

Magtens Korridorer (dk)
Jeg skal indrømme at jeg bestemt ikke faldt på røven over deres gennembruds-hit "Lorte parforhold" (og endnu mindre det gamle "Anne Grethe du er en hesteluder" nummer). Men efter siden at have hørt "Picnic på Kastellet" og et par af deres andre nye numre, må jeg sige at være vendt på en tallerken. Jeg tror det bliver rigtig fedt når de åbner Roskilde Festivalen på Orange scene!

Figurines (dk)
Spændende dansk band som det er for dårligt at jeg endnu ikke har set live. Det må jeg lave om på.

Under Byen (dk)
Har altid givet mig rigtig gode liveoplevelser. Men netop for de jeg har set dem så ofte, og senest i april måned, så er jeg nok parat til at ofre mine yndlinge hvis der står noget andet interessant på programmet samtidigt.

Jens Unmack (dk)
Loveshop sangeren solo bliver jeg nok nødt til at tjekke. Loveshop var jo fantastiske live selvom det nok reelt kun var med albummet "Go" jeg for alvor var vild med at høre dem på plade. Har lidt på fornemmelsen af at det ikke er Jens Unmack der står mest for den del af Loveshops lyd der mest kom til udtryk på "Go" og til deres koncerter. Det er en idé jeg i hvert fald har fået efter at have hørt højspændte rocknumre fra Henrik Halls soloudspil. Til gengæld står Jens Unmack nok for væsentlig mere elegance end den tidligere Loveshop-kollega umiddelbart lyder til gøre solo (Skal ikke opfattes negativt overfor den gode hr. Hall som det kan lyde, der er bare en påfaldende musikalsk forskel på de to herrer).

Kashmir (dk)
Kan vel aldrig være så skidt at slå et smut forbi:-)

Spleen United (dk)
Jada. Så en udemærket koncert for et års tid siden i Amager Bio, selvom vi vist godt nok var så fulde vi næsten ikke kunne stå på benene:-) Hvordan mon de lyder hvis man er en smule mere (men ikke alt for meget) ædru? :-)

Scissor Sisters (us)
Er egentlig ikke så stor fan af dem, men forestiller mig at de må være rigtig fede live!

Sigur Rós (isl)
Har set dem nogle gange, og tidligere tiders vilde fascination er med tiden måske lidt afløst af en fornemmelse af at de ikke rigtig udvikler sig nok musikalsk mere. Måske? Jeg tror bestemt jeg vil give dem en chance igen på festivalen. Har jo tidligere givet mig meget hypnotiske koncertoplevelser.

Roger Waters (uk)
Opfører "Dark Side of the Moon". Er det et scoop, eller er det en gammel desperat mand der bare har fundet den eneste måde han stadig kan gøre sig bemærket som noget i musikkens verden? Jeg bliver nødt til at se det, og finde ud af det. Håber trods alt at det bliver en fed fremførsel af det gamle Pink Floyd mesterværk.

Editors (uk)
Et par fede radiohits så fede at jeg egentlig undrer mig over ikke at have købt pladen endnu. Et must-see.

Tool (us)
Højt respekteret rock i den lidt hårdere og tungere ende. Er måske lidt bange for at høre dem live. Er nervøs for at det vil være en skræmmende oplevelse, og at det vil få mig til at gå glip af en dag at få sat mig ind i deres univers på plade (for jeg synes bestemt at jeg har hørt gode numre med dem). Nåja, det lød nok underligt. Men tror ikke at jeg kan forklare nærmere hvad det egentlig er jeg mener:-)

Jenny Lewis (us) og Jenny Wilson (s)
De to sangerinder har musikalsk set egentlig ikke meget til fælles. Men udover at de begge hedder Jenny, så er det to navne jeg har set meget hypet i den presse jeg læser, og to navne jeg har hørt, well, udemærkede numre med i radioen. Men dog uden jeg indtil videre er blevet betaget af de to navne at det er absolut must-see's. Men det kunne jo være der er mere i hypen end jeg har kunnet høre på et par numre i radioen. Så jeg vil prøve at få tid til at tjekke dem begge ud...

The Streets (uk)
Tja, måske? Egentlig ikke så meget min genre, men manden kan jo godt finde ud af at skrue et iørefaldende og underholdende nummer sammen:-)

Morrissey (uk)
Gammelt ikon. Måske? :-)

Bob Dylan (us)
Endnu en i klubben af gamle ikoner. Tja, det vil vel næsten være blasfemi hvis jeg ikke ser ham? Han har da lavet gode ting (bestemt!), men jeg er nok ikke så fascineret af ham generelt at jeg ikke vil kunne finde på at være lidt blasfemisk hvis der er noget andet som lokker:-)

The Strokes (us)
Har lavet mange gode ting, selvom de stadig ikke har sat det søm i der gjorde at jeg gik ud og købte deres plader. Men det sker måske på Roskilde?

Goldfrapp (uk)
Har udgivet tre plader. Den første plade er meget "filmisk" og strygerdomineret (jeg tror strygerne er syntetiske, men alligevel), de to næste mere uptempo party synth-pop agtige. Alle tre absolut gode, men aaalt for lidt kendt i den brede danske offentlighed? Goldfrapp står med små bogstaver på plakaten, men er et af de navne jeg er allermest spændt på. Jeg tror den kan gå begge veje. Duoen Alison Goldfrapp og Will Gregory er nok skrappe troldmænd i studiet, men måske er de helt uden talent for at skabe den rigtige livestemning?... Men jeg kan omvendt også sagtens se at det gå hen og blive festivalens største fest af en koncert, og håber selvfølgelig at det går den vej! :-)

Sterling (dk)
Rødvin, cigaretter og lidt for meget motion... Har hørt meget med Sterling jeg kan lide, men har endnu aldrig hørt et helt album eller en koncert. Det må der rådes bod på nu!

Veto (dk)
Gav en rigtig god koncert for nylig på Loppen. Bestemt et gensyn værd, selvom de selvfølgelig kan droppes i nødstilfælde fordi jeg næsten lige har set dem.

Whomadewho (dk)
Af en eller anden grund et navn der lugter af useriøs europop eller lignende. Ja, jeg synes det er et grimt og ucharmerende navn:-) Musikken er dog lidt mere spændende. Tror jeg. Måske.

Yellowish (dk)
Har hørt deres debutplade rigtig meget, men har efter at have set lidt lunkne anmeldelser af deres opfølger aldrig fået tjekket den ud. Men må vel så hellere høre hvad de kan live så!

Dúné (dk)
Står på min liste fordi de fik 6 stjerner i Gaffa for deres Spot-koncert for nylig. Ellers kender jeg faktisk ikke rigtig noget til de unge fyre fra Skive.

Lis er stille (dk)
Spændende nyt dansk navn - tror jeg:-) Kender kun det ene nummer der hærger toppen af "Det Elektriske Barometer", men det er til gengæld også godt.

Marie Key Band (dk)
Den smule jeg har hørt er naive og spøjse numre med tekster om små hverdagsdramaer. Måske på grænsen til bare at være for naivt, simpelt og barnligt, men så alligevel også ret charmerende:-)

Guns'n'Roses (us)
Ups, jeg glemte helt dem. Har sådan set aldrig været min musik heller, men de er jo nok ikke til helt at komme udenom alligevel.

Martha Wainwright (can) og Rufus Wainwright (can)
Jeg har det umiddelbart lidt med "the Wainwrights" (de er søskende) som med de to Jenny'er. De har været forfærdelig omtalte, men er ikke rigtig selv faldet i endnu. Kan dog umiddelbart bedst lide Martha.

Primal Scream (uk)
En sen tilføjelse til festivalens program som bestemt ryger direkte på min liste af navne der helst skal ses.

Puha, det var godt nok mange navne. Men der er sikkert meget mere der er værd og se. håber der bliver tid til et par tilfældige opdagelser også, i et ellers stramt program:-)

Update: Hmm, ser lige at Dúnú, Lis er stille, Marie Key Band og Yellowish spiller på camping-scenen i dagene op til festivalens egentlige åbning. Jeg er ikke helt sikker på hvad mine camping-planer er i år, men umiddelbart nedsætter det nok desværre chancen en del for at jeg får dem at se:-(

Update 2: Guns'n'Roses samt et par "Wainwrights" er tilføjet listen. Skulle der mod forventning i øvrigt blive tid til nogle besøg i Roskilde Festivalen's biograf, så er det et ganske spændende program de præsenterer inkluderende en snigpremiere på Michael Winterbottoms "Vejen til Guantanamo". Og man kan også tage et smut forbi Spoken Word scenen og møde navne som bl.a. Jørgen Leth, Søren Ulrik Thomsen, Per Vers, Rune T. Kidde, Halfdan E og mange andre.

Update 3: Hallooo, Primal Scream er tilføjet programmet. Not bad, not bad...

Comments

Write a comment... 

 

Helt ærlig Stig... Du kan sgu' da ikke tage til Roskilde for at se alt det danske (lorte-)musik - det kan du da gøre resten af året.
BOB DYLAN og ROGER WATERS? Hvis det er fordi du godt vil nå at opleve dem inden det for sent, så burde du måske hellere overveje GUNS'N'ROSES - dem er der vist større fare for at det er sidste chance.
Af de hypede (eller hyppede, hvis det er sådan du vil ha' det), så synes jeg du har glemt CLAP YOUR HANDS SAY YEAH og THE STREETS (uden sammenligning i øvrigt) og måske også MATISYAHU. Og nu vi er i afdelingen for dansabelt musik, så er COLDCUT og GEORGE CLINTON PARLIAMENT / FUNKADELIC helt klart også nogle der kunne gøre en regnfuld festival sjovere. Og hvad med ED MOTTA - det kunne blive interessant. Og kan du så komme ud og købe det JENNY WILSON-album.

 

Hej Jacob,
Du kan have en pointe i at man ligså godt kan gå efter de udenlandske navne først, som ikke kommer forbi DK hvert andet øjeblik. Men hvis du synes danske bands generelt er nogle lortebands, så er jeg vist helt uenig:-)
Gun's'roses er vist en smutter. De burde have stået på listen. Egentlig ikke fordi jeg er fan af den slags "blærerøvs rock", men fordi det trods alt er en event af de større at de er på besøg.
Yeah, Clap Your Hands Say Yeah er flittigt spillet og meget omtalt. Og hver gang nogen nævner deres navn har jeg glemt igen hvordan det nu er de lyder selvom jeg kan huske at have hørt noget med dem mindst 100 gange i radioen. Enten er jeg for alvor ved at blive gammel, eller også synes jeg bare ikke at det lyder så spændende:-)
The Streets står faktisk på min liste. Kig igen.
Men ellers er dine forslag skrevet bag øret. Også at der kom *endnu én* af mange anbefalinger på Jenny Wilson:-)

 

Nåja, og har rettet mit "hyppede" til noget folk bedre forstår:-)

 

Hej Stig,
jeg mener Figurines var opvarmning for Jomi Massage på RUST sidste forår, og så vidt jeg husker mødtes vi derinde? Så måske har du rent faktisk hørt Figurines uden at være klar over det :-)

 

Beklager at have overset THE STREETS - vi kan jo alle lave fejl ;-)
Med hensyn til det danske, så er det selvfølgelig lidt af en provokation, men der er alligevel lidt om snakken. Hvis man køber alle de svenske artister der er på Musikbyråns liste over årets bedste albums, så synes jeg faktisk man får meget højere kvalitet og større mangfoldighed end herhjemme.
Og så er der i øvrigt ingen undskyldning for ikke at komme til Malmö i år og høre... dansk musik.

 

Hej Janni
Hmm, jeg tør bestemt ikke udelukke at Figurines var opvarmning der. Men tror nu at det må være 2 år siden efterhånden?

 

Hej Jacob,
Malmø? Ok, så er du /den/ Jacob, jeg var lidt i tvivl:-)
Ja jeg er da nok frisk på Malmø i år. Hørte i øvrigt at Yeah Yeah Yeahs vist også ville spille der i år, men det vil sikkert være underligt hvis det lige er på vibracrunch dagen. Kunne ellers være fedt - synes jeg:-)

Write a comment... 

Only Name and Comment are required fields when commenting here. If you specify your email address, everyone will be able to find it at your comment. However your email will only be directly visible when hovering over your name, and in the code behind it will not look like an email address. So the risk of bots harvesting email addresses here, should be minimal. But again, you are free to leave the email blank when commenting.

If you tick Remember me, your name, email and homepage address will be remembered and prefilled at your next visit (Uses a cookie when ticked).

Full URLs (starting with "http://" or "https://") in comment text will be converted into active links when comment has been verified by a human as not being spam. Comments that looks too much like spam, will immidiately/proactively be rejected by the system and never reach a human eye.