Har købt mig Politikens ny udgave af deres leksikon for international rockmusik, og den er godt nok vokset en del i forhold til den 9 år gamle forrige udgave. Det er et no-nonsence musik-leksikon med biografier og diskografier fra først til sidst. Ingen billeder og ingen temaartikler eller lignende. Det er svært at finde navne der mangler, også det seneste årtis electronica-navne er velrepræsenterede. Typografien er tæt med små typer på tyndt papir, så pladsen er udnyttet til det yderste i denne moppedreng på godt 1650 sider i hardback indbinding. Fedt. "Politikens Store Rock Leksikon" (Jan Sneum, Politikens Forlag, ISBN 8756762011) er faktisk et rent røverkøb til de knap 350 kr. det koster. Jeg ville som en lille gimmick have angivet vægten her til sidst, men jeg har ikke lige en vægt der kan klare så meget.

Comments

Write a comment... 

 

Jeg vil give dig helt ret i, at det er en uundværlig bog for folk med musik som hobby. Dejlig nem at slå op i osv. Jeg mener dog stadig at jeg kan komme på navne(der i mine øjne skulle være med) Men sådan er man jo forskellige. Jeg syntes dog, at man har bevæget sig ud på farlig grund. Ved at nævne (i mine øjne) nogle store blues musikere og så udelade nogle andre. Jeg ved godt at grænsen mellem rock og blues er hårfin. Og hvem spiller hvad og hvornår. Som eksempel kan nævnes et kæmpe ROCK band som Roling Stones. De står i alle leksikon opført som et Blues band (men er de det?) BB King står opført som Blues musiker (og det er han jo) men hvad laver han så i et rock leksikon. Som sagt ved jeg godt at det er en hårfin grænse, og at der inden for begger genre findes utallige under genre. Men hvad med at smide et Blues Leksikon på gaden????? Man kan få alverdens andre leksikon, men det er ikke lykkes mig at finde et blues (på Dk)...... Da jeg ved at elskere af blues musik er staækt voksende i DK, ville det måske være en god idé at overveje. Jeg har selv leget med tanken og er så småt begyndt på at oprette forskellige ting, om de blues kunstner jeg har kendskab til. Så hvis der sider nogen men samme ønske, så lad os høre fra jer...... Til sidst vil jeg lige sige, at dette indlæg på ingen måde er lavet for at tale dårligt om politikens rock leksikon. For jeg mener virkeligt at det er et godt opslagsværk.

Write a comment... 

Only Name and Comment are required fields when commenting here. If you specify your email address, everyone will be able to find it at your comment. However your email will only be directly visible when hovering over your name, and in the code behind it will not look like an email address. So the risk of bots harvesting email addresses here, should be minimal. But again, you are free to leave the email blank when commenting.

If you tick Remember me, your name, email and homepage address will be remembered and prefilled at your next visit (Uses a cookie when ticked).

Full URLs (starting with "http://" or "https://") in comment text will be converted into active links when comment has been verified by a human as not being spam. Comments that looks too much like spam, will immidiately/proactively be rejected by the system and never reach a human eye.