I kampen mod spam har Bill Gates fået den idé at emails skal koste penge at sende emails...

Hvad med at kigge på mail-protokollen først i stedet, og sikre sig at den reelle afsender af en email er den samme som den angivne afsender på emailen? Det kunne f.eks. ske ved at den modtagende mailserver "pinger" den formodede afsendende mailserver for en bekræftelse på at modtagne virkelig er afsendt derfra og fra en email-konto med angivne afsender-adresse. Hvis ikke denne bekræftigelse kan fås, så skal mailen ikke ligges i angivne modtagers postkasse. Jeg er overbevist om at dette vil stoppe det meste spam og forholdsvis let ville kunne implementeres.(*)

Betaling må være en allersidste mulighed, og i så fald skal den være så lille at den ikke bliver en økonomisk belastning for almindelige brugere (heller ikke i ulandene). Folk der kører diverse ukommercielle mailinglister må heller ikke blive belastet økonomisk. I praksis er specielt det sidste næppe muligt. En evt. betaling må heller ikke gå til Microsoft eller andre kommercielle foretagender. Microsoft eller andre må heller ikke sidde med rettighederne til teknologien der skal til. Hvis jeg kender Bill Gates ret, så er han altid ude på at tjene penge på en eller anden måde. Hvis ikke direkte, så inddirekte ved f.eks. at tvinge mailservere eller brugere over på en Microsoft-platform (fremfor Linux f.eks.).

(*)PS. Jeg kan ikke huske hvor det er jeg engang har læst om denne løsningsmodel, men det er vist ikke noget jeg selv har fundet på.

Comments

Write a comment... 

 

Jeg har også postet følgende kommentar på min blog http://mono.kvit.net/blog/archives/000012.html

***

Jeg har læst din post, og er enig i at nævnte løsningsforslag, ville være et godt træk. Hvis man nærlæser den artikel jeg fandt, vil man se at ligende forslag er med i Microsofts overvejelser.

Citat:
"Gates said Microsoft ... is working on a solution based on the concept of 'proof,' or identifying the sender of the e-mail."

Jeg skal ikke kunne sige, om det ville være nemt at implementere, men historisk set har generelle og internet-wide protokolændringer, vist været uhyre svære at gennemføre. (Hvornår for vi Unicode og IPv6 over hele linien?). Derfor tror jeg, at man også skal undersøge mulighederne for en overbygende protokol alla dem der er foreslået...

Write a comment... 

Only Name and Comment are required fields when commenting here. If you specify your email address, everyone will be able to find it at your comment. However your email will only be directly visible when hovering over your name, and in the code behind it will not look like an email address. So the risk of bots harvesting email addresses here, should be minimal. But again, you are free to leave the email blank when commenting.

If you tick Remember me, your name, email and homepage address will be remembered and prefilled at your next visit (Uses a cookie when ticked).

Full URLs (starting with "http://" or "https://") in comment text will be converted into active links when comment has been verified by a human as not being spam. Comments that looks too much like spam, will immidiately/proactively be rejected by the system and never reach a human eye.