I en tid hvor politikken på DR er at P3 skal ensrettes i retning af en stor homogen sendeflade som lyder ligesom hundrede andre lokalradioer, er det rart at se at en TV-station som nok nærmest er synonym med kommerciel underholdning stadig har plads til små skæve alternative programmer om musik. Godt nok er programmerne Alternative Nation og MTV:New med tiden blevet reduceret fra "journalistiske" programmer til rene ubemandede video-parader, men disse MTV-programmer er stadig blandt de allermest mest spændende programmer på radio og TV når det gælder om at stifte bekendtskab med ny og spændende musik. Endelig kører MTV i øjeblikket en serie kaldet "This is our music" som nok er noget af det mest undergrundsagtige og ukommercielle indenfor alternativt man kan forestille sig på radio og TV :-) Jeg tror f.eks. aldrig at DR eller TV2 har prøvet at lave noget lignende. I sidste uge var de på et rigtigt spændende besøg i Helsinki. Selvom det primære formål med udsendelsesrækken mere er at fortælle om mennesker og miljøer bag musikken end at sælge plader, så de spillede flere eksempler på musik jeg godt kunne finde på at prøve at bestille hjem (Musikken er ikke ude på store pladeselskaber, men noget af det kan nok skaffes gennem de sider MTV linker til).

Nu har finnerne altid været rigtigt gode til at lave skæv og anerledes musik (Tag f.eks. "22 pistepirkko"), og om det bliver ligeså godt i aften kl. 22 når MTV er på besøg i Brighton er ikke godt at vide. Men det er nok værd at tjekke ud.

Til sidst for ikke at være helt uretfærdig over for DR, så skal de dog også have ros når de fortjener at få det. Og det skal de trods alt have for projektet Karrierekanonen. Men det er da også det eneste positive der har været at sige om udviklingen af sendefladen på P3 i mange mange år. Vi har vel stort set alle været igennem en kortere eller længere periode hvor man syntes at de kommercielle lokalradioer var smarte at lytte til, men der er nok også mange der hurtigt er blevet trætte af denne overfladiskhed og monotoni de leverer, og ikke ser med glæde på at DR nu kopierer den.

Links:
DR lukker Det Elektriske Barometer (Tidligere relateret indlæg)

Comments

Write a comment 

 

There are no comments to this post