...eller er deres ekstremt omfattende "Betingelser og konditioner for benyttelse af websitet" bare skrevet af 1. års jurastuderende uden forstand på internettet og uden kontakt med Sony's web- og marketings-folk? Specielt siden om "Hypertekst-links til og fra dette website" er underholdende. Her indledes betingelserne f.eks. med at:

De er forpligtet til at andrage om og indhente den skriftlige tilladelse fra iværksætteren af dette website før De kan oprette et link til det. Såkaldt "Deep Linking" er strengt forbudt. Alle links til dette website skal lede til websitets hjemmeside, de skal tydeliggøre at dette website og website-indholdet skal betragtes adskilt fra websitet, der indeholder linket, og de skal desuden klargøre at Sony er ejer og/eller iværksætter af dette website...

Hmm, hvis der nu ikke er nogen der linker til websitet, hvor regner de så med at få deres besøgende fra? Men hvis folk nu kun laver links direkte til lige de sider hvor de gør sig selv til grin, så kan jeg selvfølgelig godt se at det er lidt nedtur for dem. Jeg venter spændt på det sagsanlæg...

Update 3. maj 2004: Sony har opdateret deres site, og jeg har rettet nedenstående links til, så de stadig peger på de relevante sider. Selve indholdet af betingelserne synes ikke at have ændret sig særligt, hvis overhovedet. Det er kun adresserne der ser ud til at have skiftet. Dog ser Sony ud til at have fjernet det lille "send side" ikon der før sad på alle deres sider. måske har de indset at denne funktionalitet var i strid med deres egne betingelser ;-)

Deep links:
Sony's "Betingelser og konditioner for benyttelse af websitet", samt "Hypertekst-links til og fra dette website"

Comments

Write a comment... 

 

Ja, det er fuldstændigt til grin. Hvordan mon deres forhandlere vil forholde sig til følgende afsnit: "Tilladelse til benyttelse af websitet omfatter for eksempel ikke en tilladelse til videresalg, til erhvervsmæssig brug eller til afsætning af websitets indhold, registrering og anvendelse af nogen produkt-, support- eller servicelisting, -beskrivelser eller –priser, samt den sekundære benyttelse af dette website..."

 

Ok, det var måske en lille smule barnligt og plat det jeg skrev om de 1. års jurastuderende. Den naturlige forklaring må selvfølgelig være at det er skrevet af amerikansk importerede jurister som først har været på Christania og få en ordentlig koger.

 

He-he... Opdagede lige en lille detalje på alle sitets sider som gør det hele endnu mere åndsvagt. På samtlige under-sider på http://www.sony.dk/ sidder der et lille "Send side" brev-ikon ude til venstre. Den er sat der så man let kan sende et direkte (deep!) link til den side man står på til sine venner! Det er sgu dobbeltmoral når det er allersjovest! :-D

Nå men så kan jeg jo nok godt sove roligt om natten uden frygt for sagsanlæg fra Sony's side nu, selvom jeg er kommet til at lave et par deep links til deres site.

Write a comment... 

Only Name and Comment are required fields when commenting here. If you specify your email address, everyone will be able to find it at your comment. However your email will only be directly visible when hovering over your name, and in the code behind it will not look like an email address. So the risk of bots harvesting email addresses here, should be minimal. But again, you are free to leave the email blank when commenting.

If you tick Remember me, your name, email and homepage address will be remembered and prefilled at your next visit (Uses a cookie when ticked).

Full URLs (starting with "http://" or "https://") in comment text will be converted into active links when comment has been verified by a human as not being spam. Comments that looks too much like spam, will immidiately/proactively be rejected by the system and never reach a human eye.