Det handler om politik nu. Fodbold-politik.... Brøndby IF's direktør Per Bjerregaard er kommet med en bemærkning om at klubbens professionelle fodboldspillere kan melde sig ud af Spillerforeningen hvis de vil undgå at gå glip af Barcelona-kampen pga. Divisionsforeningens varslede lockout. Der er et par ting man kan bemærke til dette. For det første er det ulovligt hvis en arbejdsgiver prøver at presse sine ansatte ud af deres fagforening og for det andet er Brøndby-direktørens udtalelse nok bare første tegn på at de er ved at blive ret nervøse i ledelsen af den professionelle klub. Når det kommer til stykket vil spillerne da nok ærgre sig over at gå glip af kampen, men mon det er til at sammenligne over den nervøsitet der må være i klubben Brøndby IF ved tanken om konsekvenserne ved at gå glip af storkampen?

Hvis det ender med at nogen melder sig ud eller går imod den forening de er organiseret i, så tror jeg nærmere det bliver klubben Brøndby IF der går imod Divisionsforeningen end spillerne der bryder med Spillerforeningen. Men før det sker, er jeg sikker på at ledelsen i Brøndby IF vil gøre alt hvad de kan for at forhindre konflikten bliver en realitet.

Links:
Historien på Onside, Brøndby IF

Comments

Write a comment 

 

Det er lidt af en slem situation. Spillernes vilkår skal jo sikres, men det kan den bare ikke blive, hvis ikke klubberne tjener penge på bla. de europæiske kampe. Og hvis lockouten skulle forhindre Brøndby i at gennemføre kampen mod Barca, er der snak om at danske klubhold måske i en årrække vil blive udelukket fra europæiske kampe.

Så får klubberne jo endnu sværere ved, at sikre spillernes vilkår og dansk fodbold ryger ned på den europæiske liste. Derfor håber jeg på, at begge sider i sagen giver sig en smule og finder den famøse gyldne mellemvej, så dansk klubfodbold kan blive sikret i fremtiden.

Write a comment