Steve Jobs har i dag annonceret en ny browser til Mac OS X, baseret på Linux desktoppen KDE's "KHTML-teknologi" brugt i browseren Konqueror. Browseren er døbt Safari, og kan downloades i en beta-version hos Apple fra i dag.

Nu har jeg længe været begejstret for KHTML/Konqueror, men dens forholdsvis begrænsede udbredelse grundet dens Linux/KDE tilknytning har, trods alle dens gode sider og stærke standard-support, gjort det til en lille spiller i kampen med Internet Explorer, Mozilla/Netscape og Opera. Og vel er OS X ikke et "dominerende styresystem" set i det store perspektiv, men det vil formodentlig alligevel betyde at webudviklere i langt høj grad vil tjekke deres websider mod KHTML-baserede browsere end før. Så selvom jeg ikke selv er OS X bruger, er dette rigtig godt nyt. Det er også godt nyt fordi Apple har lavet en række forbedringer og optimeringer på KHTML-teknologien som vil blive indlemmet i fremtidige versioner af KHTML og Konqueror-versioner. Der er nu 4 meget stærke webteknologier på "markedet": Internet Explorer, Gecko (Mozilla, Netscape 6+, m.fl.), Opera 7 og KHTML (Safari og Konqueror).

Links:
The Dot (KDE News), Mozilla News, Safari's hjemmeside, Safari udviklernes første henvendelse til KDE-teamet, Imponerende liste af updates udviklet af Apple til KHTML-teknologien

Comments

Write a comment 

 

There are no comments to this post