[Billede: Solnedgang over Furesø]

Båd i solnedgang på Furesøen, sommeren 1988.

Bare fordi jeg har stoppet min "ugens skud" serie har jeg ikke tænkt mig helt at stoppe med at poste billeder her på bloggen. Og når der nu ikke mere er nogle selv-definerede regler om at de billeder jeg poster skal være taget inden for de seneste 10 dage, hvorfor så ikke gå i den anden grøft og poste et billede jeg tog for 21 år siden? Jeg anskaffede mig for nogle år siden en film-scanner med det formål at indscanne min samling af negativer og dias jeg tog i mine unge dage (billeder fra før jeg flyttede væk hjemmefra, væk fra det grønne område ved Furesøen, og derefter reelt holdt mange års pause med min foto-hobby). Jeg er desværre ikke for alvor kommet i gang med at scanne de gamle billeder, men da min stationære PC i dag var blokeret for almindelig brug - og dermed også adgang til de digitale billeder der ligger derpå og afventer behandling - så tilsluttede jeg film-scanneren til den bærbare og fandt mapperne med gamle dias frem i stedet...

Billedet her er fra sommeren 1988 og er taget fra broen over indsejlingen til Mølleåen ved Frederiksdal fribad. Jeg husker tydeligt da jeg tog billedet, og hvor stressende det var. Jeg kunne se robåden var på vej ind i solstriben, og jeg skulle nå at montere min tele, indstille eksponering, stille skarpt (det var før autofokus var almindeligt på spejlreflekskameraer), komponere og tage billedet, inden båden var forbi solstriben. Jeg nåede efter min mening ikke at komponere billedet optimalt, men er stadig meget glad for resultatet. Billedet er ikke justeret det mindste digitalt. Det ser fuldstændigt ud som på diaset. Det sjove er at et digitalkamera nok ikke ville have fanget solnedgangen ligeså rød og flot da den ville korrigere en del for det varme lys. Så for at skabe denne stemning med et digitalkamera skulle der nok lidt efterbehandling til (eller manuelt valg af farvetemperatur på kameraet). Jeg var i øvrigt tæt på at ødelægge diaset ved indscanningen da jeg kom til at sprøjte kontaktspray (opløsningsmiddel!) på det, i den tro at det var en tryklufts dåse til at puste støv væk med. Lidt dumt at stille de to spraydåser ved siden af hinanden. Men fik i en fart skyllet diaset og scannet det ind. Så selvom diaset nu evt. skulle gå i opløsning i nat, så har jeg da billedet på digital form nu :-)

Tekniske data: Minolta X-500 med Tokina 400mm tele. Fujichrome 400 diasfilm. Lukkertid og blænde ukendt.

PS. Skulle der i øvrigt være nogen som er interesseret i gammelt analogt spejlrefleksudstyr, så kontakt mig gerne for at høre mere og evt. give et bud på to kamerahuse (Minolta X-500 og X-300), 50mm, 35-135mm, 200mm, 400mm, mellemringe, flash og en taske der kan rumme det hele (men som nok ikke er i tidens mest populære modefarve).

Comments

Write a comment... 

 

There are no comments to this post

Only Name and Comment are required fields when commenting here. If you specify your email address, everyone will be able to find it at your comment. However your email will only be directly visible when hovering over your name, and in the code behind it will not look like an email address. So the risk of bots harvesting email addresses here, should be minimal. But again, you are free to leave the email blank when commenting.

If you tick Remember me, your name, email and homepage address will be remembered and prefilled at your next visit (Uses a cookie when ticked).

Full URLs (starting with "http://" or "https://") in comment text will be converted into active links when comment has been verified by a human as not being spam. Comments that looks too much like spam, will immidiately/proactively be rejected by the system and never reach a human eye.