[Billede: Ankerhus (edit 1)] [Billede: Ankerhus (edit 2)]

Ankerhus på Nokken, lørdag d. 11. april 2009 kl. 15:30.

Samme skud i 2 forskellige edits... Ankerhus i Haveforeningen Lille Nok på Nokken. Et hyggeligt område på Islands Brygge som jeg lidt for dårligt aldrig havde besøgt før. Syntes så at det var et motiv som ville gøre sig bedst med et lidt low-tech / retro look. Så i stedet for at nyde det gode vejr, har jeg siddet den halve dag i dag og leget med billedet i Photoshop... For udover at sidde indenfor når solen skinner, så er der heller ikke noget bedre end først at købe noget dyrt og lækkert spejlrefleks udstyr, og så bagefter sidde i Photoshop og få det til at se ud som om billederne er taget med et gammelt primitivt kamera:-) Tror bedst jeg kan lide version 2, men det kunne godt bare være fordi det er den jeg har brugt mest blod på. Måske har jeg en anden mening i morgen...

Tekniske data: Canon EOS 50D med EF-S 17-55mm zoom (@17mm), 1/500 sek., f/2.8, 100 ISO. Let beskåret. Første version er en rimelig hurtig og straight behandling i Camera Raw, men tilføjet godt med kunstig vignettering for at give billedet lidt "low-tech" look og ro. Den anden version er der brugt en god del tid på i Photoshop (og lidt research på nettet). Der er brugt en snert "Michael Orton lignende effekt" for at give en "gløden" eller diskret uskarphed overalt i billedet, samt en god omgang "rigtig blur" udenfor centrum af billedet til en "selective focus" effekt. Desuden er den skyfri himmel tilføjet en knivspids blåligt farveskær (ikke meget - bare nok til den ikke er kridhvid). På originalen var himlen næsten totalt brændt ud som det nok også fornemmes i første edit hvor himlen kom til at være helt grå da jeg tilføjede vignettering effekten.

Se forrige uges skud.

"Ugens skud" er en lille udfordring til mig selv. Det går ud på at jeg hvert uge skal poste et billede her på bloggen som jeg har skudt i løbet af de sidste 10 dage (well, det er lidt mere end en uge, men var bange for at gøre det for svært for mig selv:-)). Ældre arkiv billeder er ikke tilladt! Idéen er at prøve at tvinge mig selv til at se flere billed muligheder i dagligdagen, eller være lidt flittigere til at tage ud på "små-ekskursioner" og fotografere. Ingen af delene noget jeg synes jeg er særlig god til. Skulle jeg for en gang skyld tage mig sammen til at bruge et af mine analoge (film) kameraer, så tæller de 10 dage fra jeg får billederne retur fra fremkaldelsen.

Comments

Write a comment... 

 

Hej Stig.
Rigtig flotte billeder. Jeg tror nu nok jeg synes bedst om ver. 1.
Den der cyan glow omkring træernes grene er jeg ikke så vild med.

Den slags områder synes jeg i øvrigt er hammer svære at fotografere. Der er så meget fantastisk byggekreativitet, men de ligger ofte meget tæt og der er som regel også meget rod. Man finder lige et godt motiv, men hov - så er der lige en halv antenne, en kvart presenning, 2 halve cykler, en dunk sprinklervæske og en coladåse man gerne ville undvære.

Stemning er der nu altid og den har du formidlet ganske godt.

God idé i øvrigt, med Ugens Skud.

Mvh. Jesper Videbæk

 

Tak for det, Jesper. Har også allerede en idé til en tredie behandling af billedet. Motivet indbyder på en eller anden måde til lidt eksperimenteren i efterbehandlingen.
Ja jeg synes også det var svært at få rigtig gode billeder i området, fordi det roder så meget. Så hvis du siger at jeg er lykkedes med at formidle stemningen så er jeg da stolt over det:-)

 

herligt billede af et herligt sted!

 

Det er nu på Nokken og ikke lille Nok

Write a comment... 

Only Name and Comment are required fields when commenting here. If you specify your email address, everyone will be able to find it at your comment. However your email will only be directly visible when hovering over your name, and in the code behind it will not look like an email address. So the risk of bots harvesting email addresses here, should be minimal. But again, you are free to leave the email blank when commenting.

If you tick Remember me, your name, email and homepage address will be remembered and prefilled at your next visit (Uses a cookie when ticked).

Full URLs (starting with "http://" or "https://") in comment text will be converted into active links when comment has been verified by a human as not being spam. Comments that looks too much like spam, will immidiately/proactively be rejected by the system and never reach a human eye.