Ja ok, men jeg kunne ikke finde på en bedre overskrift;-) Anyway, så er jeg blevet gjort opmærksom på at TDC indsætter et stykke "grimt" JavaScript i bunden af alle hjemmesider hostet hos dem. Jeg tog et nærmere kig på det, og er kommet til den konklussion at det kan blive brugt til at kortlægge surferes færden over "hele" nettet og i visse tilfælde kædes sammen med surferens navn, email eller adresse. Det skumle er at hjemmeside ejere så vidt jeg er orienteret aldrig er blevet informeret om dette script og hvad det bruges til. Jeg har luftet mine tanker på usenet i gruppen dk.edb.internet.udbydere, men de fleste der synes nu ikke at være så bekymrede for at statistik-systemet bruges til så meget andet end en hitliste over besøgende på forskellige sites. Jeg er nu tilstrækkelig paranoid til ikke at være helt overbevist. Læs evt. selv diskussionen på usenet i nedenstående links, men bemærk dog også at der er en del kedelig sniksnak mellem godbiderne;-)

Af en eller anden grund har Googles webinterface til usenet ikke kunne finde ud af at kæde mine indlæg sammen med resten af diskussionen, så læs indholdet af alle tre links herunder hvis du vil have det hele med... (Kunne ikke lige finde et alternativt webinterface til usenet som kan holde hele diskussionen samlet. Nogen der kender et sådant godt webinterface som også er velegnet at lave weblinks til diskussioner i danske grupper med? www.html.dk har nogle danske grupper men ikke lige den aktuelle)

Links:
1) Mit oprindelige indlæg i dk.edb.internet.udbydere, 2) Mine indlæg i efterfølgende diskussion, 3) Øvrige indlæg i efterfølgende diskussion

Comments

Write a comment 

 

There are no comments to this post