Info pr. 12/2 09: Feed'et er delvist ude af drift pga. design-ændringer på DR's site. Men regner med at have systemet her opdateret inden længe så feed'et igen automatisk opdateres ugentligt med den nye hitliste.

I min lille "serie" af uofficielle RSS news feeds, har jeg nu konstrueret et RSS feed til DR P3's hitliste Det Elektriske Barometer. Det kan godt være at jeg principielt er for gammel til at lytte til dette "teenager program", men musikken er efter min mening noget af det bedste der kan findes på Danmarks Radio i disse tider. Og som en lille speciel service gør dette feed det muligt at lytte til den rene hitliste uden snak (uge 11/2008 og frem). Så hvis man gerne vil høre musikken, men ikke kan holde ud at høre om alle teenager-problemerne, så er der også råd for det:-)

http://www.rockland.dk/feeds/Barometer/ (RSS)

Syntaktisk set er feed'et i øvrigt udformet fuldstændigt som et "podcast". Men da afspilning kun kan ske ved online streaming er der ikke tale om et ægte podcast der kan downloades og spilles på en offline mp3 afspiller. Men afspilning af hitliste-programmet burde kunne startes fra enhver News Feed Reader ved at klikke på audio-link i indlæggene. Og har man en Squeezebox er det desuden muligt at kode dette (eller nedenstående) feed ind som et podcast i softwaren dertil, hvorved man altid kan vælge de seneste udgaver af Det Elektriske Barometer direkte med Squeezebox' fjernbetjening fra sin sofa. Og netop min Squeezebox har været motivationen til at lave dette "podcast-like" RSS feed. Det vil dog nok for de fleste Squeezebox brugere være nødvendigt at pille lidt i konfigurationen før musikken spiller(*).

Det skal i øvrigt også bemærkes at den server DR udsender Det Elektriske Barometer fra af og til virker ret hårdt belastet. I modsætning til andre ting jeg har streamet fra DR, så har jeg her ofte problemer med svartider og lyd der hakker. Det er altså ikke mit RSS feeds skyld, det er DR's skyld:-/

Jeg overvejer i øvrigt på sigt at udvide feed'et med indlæg/"postcasts" fra Barometer Blog. Men nu må vi se. Det viste sig at tage en hel del mere tid at få feed'et til fungere som det gør nu, end jeg regnede med da jeg gik i gang med at lave det (Håber ikke DR forvirrer min "robot" ved at lave deres sider om i morgen, for så bliver jeg sgu' sur;-))

Så længe jeg ikke får koblet Barometer Blog på feed'et, vil feed'et i sagens natur som udgangspunkt blive opdateret med et nyt indlæg én gang om ugen, når DR har opdateret deres hjemmeside med link til seneste hitliste udsendelse på "arkiv-siden". Hvis man i øvrigt kan lide den slags musik der florerer på Det Elektriske Barometer så er det nok også værd at tjekke netradio kanalen DR Barometer, hvis man da ikke allerede kender den (Jeg er desværre aldrig fundet tid til at kommet videre med dette tidligere annoncerede Squeezebox projekt).

(*)Squeezebox og Det Elektriske Barometer

Som sagt var min væsentligste motivation for at konstruere dette RSS feed muligheden for at kode det ind som et podcast i softwaren til min Squeezebox. Hvor jeg generelt ikke har oplevet problemer med at høre andre ting der streames fra dr.dk på min Squeezebox, så viste det sig dog hurtigt at min Squeezebox (med firmware version 86) ikke rigtig ville æde den variant af Windows Media formatet som Det Elektriske Barometer bliver streamet i. Det er der dog, i hvert fald på Windows platformen, en work-around til: Løsningen er at konfigurere SqueezeCenter/SlimServer til at lade styresystemet decode Window Media formatet. I SqueezeCenter (som nyeste version af "SlimServer" er omdøbt til) gøres det således:

SqueezeCenter -> Settings -> Advanced -> File Types (dropdown) -> Windows Media -> Windows Media decoder = disabled

Jeg ved ikke om dette også virker på f.eks. Mac og Linux platformene, men ellers skulle det vist også være muligt at sætte SqueezeCenter op til at bruge mplayer til at decode musikken. Og mplayer ser også ud til at understøtte aktuelle WMA-variant. Det er dog ikke noget jeg selv har prøvet at sætte op.

Ovenstående work-around virker ikke når Squeezebox er koblet op på SqueezeNetwork. Den vej vil det først virke hvis der kommer en firmware opdatering til Squeezebox der understøtter den aktuelle WMA-variant "native", eller hvis DR ændrer måden de streamer Det Elektriske Barometer på. Jeg ved ikke præcis hvad det tekniske problem er med denne audiostream, men det har måske noget at gøre med enten dette eller dette.

Hvis man koder ovennævnte RSS feed ind som et podcast, så vil hele den originale hitliste udsendelse (inkl. snak) afspilles når man starter et podcast. Men hvis man bare vil høre musikken uden snak, så her jeg også lavet en "pls playlist enclosure version" af feed'et:

http://www.rockland.dk/feeds/Barometer/ (RSS, pls playlist enclosure)

En fordel ved denne pls playlist version af feed'et er også at kunstner og titel på aktuelle afspillede nummer vises på Squeezebox' display. Det gør det ikke med den førstnævnte version af feed'et (Bemærk dog at hitlisten kun kan afspilles som en "playlist" fra uge 11/2008 og frem).

På grund af nævnte til tider dårlige performance på den server som DR udsender Det Elektriske Barometer fra, så kan man dog, med playlist-versionen, komme ud for at Squeezebox springer et eller flere numre over i listen når den afspilles. Det sker i de tilfælde hvor DR's server er for langsom om at svare når Squeezebox vil starte afspilningen af et nyt nummer.

Update 7/4 08: UPS! Jeg nåede lige at få feed'et annonceret, og så gik det lidt amok i nat:-( Har åbenbart ikke fået luget alle fejl ud endnu. De duplerede fejlagtige "uge 13" indlæg er nu alle slettet i feed'et, men vil sikkert fortsat kunne findes i news feed systemer som nåede at indeksere feed'et i nat (f.eks. Bloglines og Google Reader). Update af feed er slået fra indtil fejlen er rettet (formodentlig i aften). Update 17:45: Skulle være rettet nu. Feed'et er opdateret med korrekt hitliste og "broadcast" for uge 14, og forhåbentlig går systemet ikke amok igen på næste mandag:-)

Info pr. 12/2 09: Feed'et er delvist ude af drift pga. design-ændringer på DR's site. Men regner med at have systemet her opdateret inden længe så feed'et igen automatisk opdateres ugentligt med den nye hitliste.

Comments

Write a comment... 

 

There are no comments to this post

Only Name and Comment are required fields when commenting here. If you specify your email address, everyone will be able to find it at your comment. However your email will only be directly visible when hovering over your name, and in the code behind it will not look like an email address. So the risk of bots harvesting email addresses here, should be minimal. But again, you are free to leave the email blank when commenting.

If you tick Remember me, your name, email and homepage address will be remembered and prefilled at your next visit (Uses a cookie when ticked).

Full URLs (starting with "http://" or "https://") in comment text will be converted into active links when comment has been verified by a human as not being spam. Comments that looks too much like spam, will immidiately/proactively be rejected by the system and never reach a human eye.