Firefox 2 har været på gaden i et par dage (faktisk lidt mere, da den er identisk med Release Candidate 3), og indeholder en række nye features, forbedringer og optimeringer. Men der er én ting som irriterer mig i den nye udgave af browseren, den nye placering af "close tab" ikonen. Før var der én ikon som altid sad det samme sted ude til højre og lukkede det aktuelt viste faneblad. Men nu sidder der i stedet en ikon på hvert faneblad. Jeg kan sagtens forstå usability argumentet for denne ændring. Det er bestemt mere intuitivt som det fungerer i Firefox 2. Men når man nu har vænnet sig til at ikonen altid sidder samme sted og har lært at værdsætte det, så er det jo rart at der er en "skjult indstilling" der sætter ikonen tilbage hvor den plejede at være:

Firefox 2 close tab setting

Indtast "about:config" i adresselinien som det var en webadresse og find "browser.tabs.closeButtons". Man har nu følgende valgmuligheder:

  • browser.tabs.closeButtons 0 = close button on active tab
  • browser.tabs.closeButtons 1 = close button on all tabs (Firefox 2 default behavior)
  • browser.tabs.closeButtons 2 = no close buttons
  • browser.tabs.closeButtons 3 = one close button on right (Firefox 1.x behavior)

PS. Hvis du i øvrigt stadig kører Firefox version 1.5 og undrer dig over ikke at have fået tilbudt version 2.0 via den indbyggede opdaterings agent endnu, så er det fordi opdateringer først kommer ud den vej, når den første store spidsbelastning af Mozilla's download-servere er taget af. Desuden tror jeg også denne gang at det er tanken at vente til at Firefox 1.5.0.8 er klar, og således kunne give Firefox 1.5.0(.7) brugerne et valg imellem at opdatere til 1.5.0.8 eller 2.0.

Comments

Write a comment... 

 

1.5.0.8 er påkrævet for at brugere af Firefox 1.5 kan opgradere til Firefox 2.0. Den indeholder en ting der gør browseren i stand til at opgradere til 2.0

Efter planen skulle den komme omkring 1. november

Jeg kører med Firefox 2.0 RC3 og kan ikke opgradere til 2.0 Den siger i hvert fald at der ikke er nogen updates når jeg manuelt spørger den om der er nogle updates. Jeg ved godt at der ikke er forskel fra RC3 og Firefox 2.0 bortset fra navnet. Er der nogen der ved om man opgradere release candidates til Mozilla Firefox 2.0 ?

 

Jacob, tak for info om opgradering af 1.5.
Angående RC3, så skulle den som jeg har forstået, bortset fra filnavn på installationsprogrammet, være 100% magen til den endelige version 2.0. Så der er ingen opgradering fra RC3 til 2.0. Så vidt jeg husker præsenterer RC3 sig også som Firefox 2.0 i "About" og i browsersignaturen.
PS. Email er ikke tvunget at udfylde når du kommenterer her, så der er ingen grund til at bruge en fake email-adresse som jeg formoder den du har brugt er.

 

Har lige henetet FireFox 2.0
Jeg syntes altså det er ok med et X på hver fane..
Men jeg syntes det er underligt, at man ikke kan ændre det i den normale opsætning.. er det en bug?

 

Tror ikke det er en bug at den ikke findes i den almindelige options-dialog. Generelt holder mozilla alt ude derfra som er lidt mere specialiseret/nørdet. Og hvis man vil fintune sin Firefox' mere specielle indstillinger, så har man stadig "about:config".

 

Jeg kan huske at jeg læste et indlæg fra Ben Goodgers blog hvor han skrev lidt om hvad der skal være under options og hvad der skal være at finde about:config

http://weblogs.mozillazine.org/ben/archives/009620.html

Feature used by majority of people -> Included, on by default

Feature used by significant minority -> Feature included, perhaps disabled by default

Internal feature configuration and finetuning -> Configurable via about:config

Feature used by minority -> Feature not included, use an extension

Personligt synes jeg nu også at det skulle være muligt at indstille det med at lukke tabsene under indstillinger.

 

Ja.. især nu når det var defoult i tidligere versioner..

 

hmm, jeg syntes den nye FireFox, har det med at hænge lidt.. flere gange har jeg været nødt til at tvangs lukke FireFox 2.0.. har I oplevet noget i samme retning?

 

Ikke umiddelbart. Men skægt nok oplevede jeg et par gange at version 1.5 hang den sidste måned jeg brugte den, selvom den ellers altid havde kørt klippestabilt for mig. Det kan nu dog også meget vel have været en add-on der gav problemer. Hvis man har stabilitets-problemer i Firefox, så siges det at være en god idé at prøve at disable alle sine eventuelle installerede extensions/add-ons og se om det hjælper.

Write a comment... 

Only Name and Comment are required fields when commenting here. If you specify your email address, everyone will be able to find it at your comment. However your email will only be directly visible when hovering over your name, and in the code behind it will not look like an email address. So the risk of bots harvesting email addresses here, should be minimal. But again, you are free to leave the email blank when commenting.

If you tick Remember me, your name, email and homepage address will be remembered and prefilled at your next visit (Uses a cookie when ticked).

Full URLs (starting with "http://" or "https://") in comment text will be converted into active links when comment has been verified by a human as not being spam. Comments that looks too much like spam, will immidiately/proactively be rejected by the system and never reach a human eye.