Internet Explorer version 7 er frigivet idag, og det er en rigtig god nyhed selvom den ikke vil kunne få mig til at skifte fra Firefox. Det gode ved at Internet Explorer endelig opdateres er i hvert fald set med en webudviklers øjne, at der er rigtig mange irriterende fejl i den 5 år gamle Internet Explorer 6.0's css-support der nu endelig er rettet. Og andre css-features der har været savnet ligeså længe, som f.eks. fixed positioning, er nu også endelig understøttet. Men det er ikke kun på css-området at der er spændende nyt for webudviklere. F.eks. også support af "alpha-transparens" ("gradueret gennemsigtighed") i PNG-billeder er nok noget der vil glæde rigtig mange kreative hoveder. Det er godt nok alt sammen ting der har været understøttet i de andre populære browsere i mange mange år, men pga. af IE's dominerende markedsandel har det ikke været noget webudviklere for alvor har kunnet bruge i praksis. Foreløbig er IE7 kun ude som et download-tilbud på Microsofts site, men det siges at den i løbet af de kommende par måneder gradvist bliver "udrullet" som et tilbud via den almindelige sikkerhedsopdatering til Windows XP brugere via Windows Update(*). Og dét er den rigtig gode nyhed, idet det formodentlig vil sikre en ret hurtig flytning af brugere fra den forældede IE6 til den noget mere up-to-date IE7 (Jeg tør trods alt ikke ligefrem kalde den for "moderne" eller lignende;-)). Mon ikke man rundt omkring, i en ikke alt for uoverskuelig fremtid, vil se en række nye webdesigns udnytte de nye muligheder? Microsoft har i øvrigt selv lavet en lille (grafik-tung) demonstration af nogle af de nye muligheder baseret på css Zen Garden kode (Css Zen Garden er en demonstration af hvordan man alene med skiftende stylesheets kan skabe en masse forskellige designs udfra den samme simple html-kode). Selv ville jeg egentlig også gerne lave et nyt design på Rockland, men der er vist foreløbig mange andre ting på min to-do liste som kommer før dét.

En anden ting i IE7 der kan få betydning for nettets udvikling, er at browseren har indbygget support for RSS feeds. De fleste "nørder" bruger dem allerede, men ikke-nørder kigger på én som om man er en idiot hvis man kommer til at nævne begreber som "RSS" og "news feeds". Men måske den almindelige bruger begynder at interessere sig for hvad det liiige er for noget når de både ser den orange feed-ikon i deres browser, og på alverdens sites rundt omkring. Og sites der stadig mangler at udbyde news feeds begynder måske også derpå nu.

I øvrigt ventes Firefox 2.0 også frigivet indenfor den kommende måneds tid. Så der sker ting og sager på browser-fronten i øjeblikket (Update: Den nye Firefox forventes faktisk frigivet allerede nu på tirsdag).

(*) Update: Det ser ud til at udrulningen via Windows Update vil ske i januar måned for danske Windows XP installationer.

Comments

Write a comment... 

Write a comment... 

Only Name and Comment are required fields when commenting here. If you specify your email address, everyone will be able to find it at your comment. However your email will only be directly visible when hovering over your name, and in the code behind it will not look like an email address. So the risk of bots harvesting email addresses here, should be minimal. But again, you are free to leave the email blank when commenting.

If you tick Remember me, your name, email and homepage address will be remembered and prefilled at your next visit (Uses a cookie when ticked).

Full URLs (starting with "http://" or "https://") in comment text will be converted into active links when comment has been verified by a human as not being spam. Comments that looks too much like spam, will immidiately/proactively be rejected by the system and never reach a human eye.