Danske Bank og BG Bank skulle nu endelig have fået opdateret deres netbanker så det er muligt at logge på dem med en ordentlig standard-compliant browser som f.eks. Mozilla, Mozilla Firefox, Opera og Netscape, og uanset OS. Yes, det har jeg også kun ventet 4-5 år på nu! ;-) Det kan dog kun ske vha. et ActivCard, som er en metode der allerede har været tilgængelig for brugere af Safari på Mac i et stykke tid. Men ulempen er at det vist koster et gebyr at få sådan et.

Jeg har henvendt mig til banken for at få mit ActivCard, og vender tilbage med mere nyt når jeg har fået prøvet Danske Netbank med Firefox og andre browsere. Danske Bank nævner ikke noget om Konqueror, men da det jo er teknologien (KHTML) fra netop den browser som Safari bygger på, skal Konqueror afgjort også testes.

Egentlig er det også ved at være sidste øjeblik for Danske Bank at komme med på vognen hvis ikke de vil miste kunder i større stil. Firefox er tilsyneladende begyndt at rykke på de alternative browseres markedsandele. Det er i hvert fald hvad jeg læser af OneStats seneste pressemeddelelse. Mange teknisk/nørd-orienterede sites har længe haft Mozilla/Gecko-andele af besøgende liggende på omkring 20-30% eller mere, men at allround-sites som dem der er tilmeldt OneStat også tydeligt rykker nu, er fedt at se. Der er stadig håb for det fri, uafhængige og standard-baserede WWW:-)

Update 27/11: Jeg har så idag fået mit ActivCard, og har med succes brugt det til logge på Danske Netbank med Internet Explorer, Mozilla, Firefox, Opera og sågar Konqueror. Flere detaljer om mine erfaringer følger en anden dag hvor jeg har prøvet lidt mere end bare at logge på og se mine kontobevægelser.

Update 5/12: Jeg har nu fået skrevet et mere uddybende indlæg om mine erfaringer med Firefox (og andre browsere) i Danske NetBank.

Comments

Write a comment... 

 

Det er gode nyheder. Firefox styre for vildt.

Så mangler jeg bare et ActivCard. ;o)

Tue

Write a comment... 

Only Name and Comment are required fields when commenting here. If you specify your email address, everyone will be able to find it at your comment. However your email will only be directly visible when hovering over your name, and in the code behind it will not look like an email address. So the risk of bots harvesting email addresses here, should be minimal. But again, you are free to leave the email blank when commenting.

If you tick Remember me, your name, email and homepage address will be remembered and prefilled at your next visit (Uses a cookie when ticked).

Full URLs (starting with "http://" or "https://") in comment text will be converted into active links when comment has been verified by a human as not being spam. Comments that looks too much like spam, will immidiately/proactively be rejected by the system and never reach a human eye.