Lørdag og søndag var rigtigt gode dage på årets Roskilde Festival, men det har taget lidt hårdt på mig. Vågnede klokken 5 i morges med godt ondt i halsen, og har ikke kunnet sove siden. Hverken krop eller hoved har særlig meget energi nu. Føler mig virkelig som en "living dead", så jeg vil gøre det kort...

Masser af god musik lørdag. Nephew (G: 5/6), Swan Lee (G: 4/6), en smule Iggy Pop (G: 4/6, S: 3/6), Wynona (G: 4/6, S: 5/6), Kira and the Kindrid Spirits (G: 3/6), Basement Jaxx (G: 4/6, S: 6/6), lidt Morrissey (G: 3/6, S: 4/6) og til slut Loveshop. Det var stort set alt sammen ret godt, men specielt Basement Jaxx overraskede mig med et meget omfattende setup der spillede op til en stor mudderfest på Orange. Udover lidt Santana samt det vi nåede at se af Iggy før en heftig regnbyge gjorde vi søgte ly hos Wynona, så er Basement Jaxx faktisk det eneste jeg fik set på Orange i år. En forandring fra for 2 år siden, hvor min hang til navne der alle spillede på Orange, var begyndt at gøre mig nervøs for at jeg er ved at blive gammel (nåja, det er jeg nu selvfølgelig nok alligevel). Var først hjemme og i seng ved 4-tiden lørdag aften, så det var bare om at udnytte tiden til mest mulig søvn før turen gik tilbage retur til Roskilde igen søndag formiddag. Så derfor kom rapporten fra lørdag først i dag.

[foto]
Basement Jaxx var den eneste koncert jeg så i sin helhed på Orange. Og det var en fest der lyste op i mørket lørdag aften.

Søndag: Tina Dickow, lidt Zero 7 (G: 3/6, S: 4/6), lidt Santana og til sidst Franz Ferdinand (G: 5/6, S: 5/6) før vi styrtede hjem for at se EM-finale i fodbold under mere komfortable forhold. Franz Ferdinand gjorde størst indtryk. Jeg har nok haft en tendens til lidt at se på dem som en lidt sen kopi af den stil som Blur og Pulp dyrkede da de slog igennem. Men hvis de bare er en kopi, så er de sgu en god en af slagsen. Det rykkede.

Til trods for at jeg åbenbart har fået noget snue af en art, var det nu ikke en festival man blev drivvåd af når man oplevede festivalen med overnatning hjemme. Selvfølgelig faldt der regn, og det var nogle gange noget meget voldsomme byger, men det passede som regel godt med at man allligevel stod til en koncert i et telt. Til gengæld tror jeg aldrig jeg har set så meget mudder i Roskilde, og jeg har trods alt været der hvert år siden (ca.?) 1992. Så gummistøvlerne der holdt fødderne tørre var bestemt guld værd i år. Og måske var det et godt år at have valgt at sove hjemme i. Jeg var i tvivl til det sidste om jeg skulle afsted i år, men jeg kan sgu kun sige nu at det var godt jeg gjorde det. Tænk hvor kunne jeg have gået glip af meget:-)

Håber en af de kommende dage at få skrevet et summerende "after Roskilde" indlæg med flere billeder og indtryk fra årets festival.

Update 8. maj 2005: Better late than never... Jeg har nu oprettet et fotogalleriflickr.com hvor man kan finde et udvalg af mine Roskilde-billeder fra 2004.

Comments

Write a comment... 

 

Hey Stig. Du spiste også mange ærter.
Send mig lige billederne!

Write a comment... 

Only Name and Comment are required fields when commenting here. If you specify your email address, everyone will be able to find it at your comment. However your email will only be directly visible when hovering over your name, and in the code behind it will not look like an email address. So the risk of bots harvesting email addresses here, should be minimal. But again, you are free to leave the email blank when commenting.

If you tick Remember me, your name, email and homepage address will be remembered and prefilled at your next visit (Uses a cookie when ticked).

Full URLs (starting with "http://" or "https://") in comment text will be converted into active links when comment has been verified by a human as not being spam. Comments that looks too much like spam, will immidiately/proactively be rejected by the system and never reach a human eye.