[No ePatents badge] Patentlovgivningen er allerede alt for langt ude. Men der er med lovforslaget vedtaget forleden i ministerrådet udsigt til at det bliver endnu mere grotesk. Der er dog stadig håb, da der endnu er den mulighed at EU parlamentet stopper dette i at blive gennemført i foreslåede form. På søndag er der valg til lige netop EU Parlamentet. Mange kender ikke noget til kandidaterne og deres holdninger... Ja, jeg er sådan set selv en af dem der står på ret bar bund, og jeg har derfor fundet f.eks. DR's test jeg skrev om forleden interessant. DR er dog langt fra de eneste der har lavet noget lignende. I det følgende er en lille samling links der kan hjælpe med at finde den bedste repræsentant for dine holdninger, både når det gælder IT og softwarepatenter, og når det gælder andre emner. Håber der er andre end mig der finder følgende links nyttige og kan bruge dem som forberedelse til en "aktiv stemme" på søndag:

EU-valget Generelt:

Softwarepatenter:

Det er måske lidt sent at bygge den helt store linksamling op nu før valget, men flere gode relevante links modtages alligevel med kyshånd.

Update 12/6 2004: Min egen konklussion til i morgen, er at min stemme falder på Magrete Auken fra SF. I første omgang faldt min opmærksomhed dog på Camilla Hersom fra de Radikale. Normalt stemmer jeg på Det Radikale Venstre til folketingsvalg, så det var oplagt at kigge på en kandidat derfra. Camilla var med i toppen når jeg kørte én af de herover referede "valgtests" og Camilla har de rigtige meninger om softwarepatenter. Men da jeg begyndte at studere de andre radikale, samt kandidaterne fra Kristendemokraterne som de Radikale danner valgforbund med, og opdagede at der stort set ikke var nogen andre der tog stilling i sagen om softwarepatenter begyndte jeg at frygte min stemme vil være værdiløs på dette vigtige område. De radikale får nok højst én kandidat ind i parlamentet, og Camilla er ikke øverst på de radikales liste (og forresten virker ham spidskandidaten Anders Samuelsen r*v-kedelig). Så min opmærksomhed faldt i stedet på SF hvor de to første kandidater på listen begge har annonceret deres modstand mod softwarepatenter i foreslåede form. Begge kandidater har efter min mening overvejende fornuftige meninger ifølge profilerne på DR og Politiken, men med en kneben sejr på point til Magrete Auken foran Pernille Frahm. Magrete Auken har i øvrigt også en weblog hvor hun fortæller om sit arbejde i EU, endnu et lille plus ;-) Jeg røg nok lidt mere til venstre end jeg normalt vil stemme, men det går vel nok... Og så er det jo endda et navn man rent faktisk kender :-)

(...og dog. Måske er det strategisk smartere at stemme på Pernille Frahm fordi Magrete Auken jo nok bliver stemt ind under alle omstændigheder? Nå, det beslutter jeg nok først i "boksen";-))

Comments

Write a comment... 

Write a comment... 

Only Name and Comment are required fields when commenting here. If you specify your email address, everyone will be able to find it at your comment. However your email will only be directly visible when hovering over your name, and in the code behind it will not look like an email address. So the risk of bots harvesting email addresses here, should be minimal. But again, you are free to leave the email blank when commenting.

If you tick Remember me, your name, email and homepage address will be remembered and prefilled at your next visit (Uses a cookie when ticked).

Full URLs (starting with "http://" or "https://") in comment text will be converted into active links when comment has been verified by a human as not being spam. Comments that looks too much like spam, will immidiately/proactively be rejected by the system and never reach a human eye.