Er du som webudvikler træt af at Internet Explorer til Windows efterhånden halter så langt efter andre browsere når det gælder CSS support (mm.)? Ville du f.eks. ønske at IE understøttede alpha-channel i PNGs, samt CSS-ting som position fixed, :hover på alle elementer, parent > child, :first-child/:last-child, min-width/min-height, [attr], den rigtige box-model, osv? Hvis du kan svare ja til nogle af disse spørgsmål, så er du måske moden til at kigge på Dean Edwards' IE7 projekt næste gang du arbejder med en hjemmeside.

Dean Edwards har vha. Microsofts "behavoirs" implementeret support for en lang række CSS features i Internet Explorer version 5.0, 5.5 og 6.0, som normalt ikke er understøttet i disse browser-versioner. "Behavoirs" er en non-standard ting der kun virker i Internet Explorer, men når det udnyttes til at implementere support for ting i CSS-standarden som Microsofts browsere ellers mangler understøttelse for, så er det pludselig en ganske nyttig opfindelse.

At bruge "IE7", skulle være ganske simpelt. Du inkluderer simpelthen Edwards' IE7 stylesheet på dine websider, og vupti... Du kan pludselig lave alle de avancerede ting du gik og drømte om, uden at smide alle Internet Explorer brugerne af i svinget. Det er mere eller mindre teorien i hvert fald.

Næste gang jeg redesigner Rockland (forhåbentlig snart), så regner jeg med at skulle finde ud af hvor langt Dean Edwards' kode rækker i praksis.

Update 2005: Dean Edwards har skiftet den bagved liggende teknologi ud i IE7. Det bygger således ikke mere på "behavoirs", men ganske almindelige javascript-filer. Men det ændrer nu ikke noget særligt ved produktet ellers.

Links:
Dean Edwards' IE7 hjemmeside, IE7 på SourgeForge.net

Comments

Write a comment 

 

There are no comments to this post