Jeg har ferie i denne uge, og det betyder jeg kan blogge lige fra morgenstunden - specielt når de har lukket for det varme vand og jeg derfor ikke kan gå i bad i stedet. Dagens mest ophidsende nyhed i Politiken (det mener jeg ikke helt seriøst, men det var den jeg havde lyst til at blogge om) er en bagsidenotits med henvisning til en afstemning på seriejournalen.dk om årets bedste danske avisstribe 2003. Du kan vælge imellem "Sandslotte" (metroXpress), Strid (Politiken) og Wulffmorgenthaler (Politiken). Da de skrev artiklen i Politiken førte Sandslotte, men på baggrund af bare 20 afgivne stemmer. Dét kan folk da ikke mene seriøst? Ok, Sandsslotte er bedre end den der "Strawinsky" (eller hvad den hedder) som kører i metroXpress' konkurrent, Urban. Meeen hvis "Strid" og "Wulffmorgenthaler" hører til i superligaen, så må "Sandslotte" efter min mening højst høre til i "Danmarksserien". Enig?

I skrivende stund har striben af Jacob Martin Strid dog overhalet de andre. Stillingen er Strid 47%, Sandslotte 28% og Wullfmorgenthaler 26%. Men stemmeafgivelsen er stadig meget lav, så det er sikkert bare folkene på Politikens hus der har været inde og køre deres yngling i stilling. Du finder afstemningen øverst til højre på forsiden af seriejournalen.dk. Min stemme er gået til Strid, men jeg kan godt acceptere hvis du holder på Wulffmorgenthaler :-) Hjælp mig med at få retfærdigheden til at sejre, gå straks ind og stem (senest 8. feb.)!

Links:
Tegneserie-tidsskriftet Seriejournalen, Børneradio og Statsministeren (tidligere relateret indlæg), Strid er tilbage (tidligere relateret indlæg), Wulffmorgenthaler Online

Comments

Write a comment... 

 

Ville gerne synes Wulffmorgenthaler var sjov... men det er den bare ikke! Holder så klart med Strid!

 

Wulffmorgenthaler har international format. Absurd, vanvittig. Helt enkelt: Altid morsom. Stregen er fantastisk konsekvent og obervationerne er næsten altid "utrolige". Prøv at gå igennem Deres online arkiv med over 800 striber. Det er imponerende.

P.s. Strid er også god. Men wulffmorgenthaler ligger mere op af South Park, The Far Side etc. som jeg ganske enkelt syntes er "sjovere".

 

Wulffmorgenthaler har da nok international klasse, men det kan ikke ændre på at det ret beset bare er en af mange andre "The Far Side"-inspirerede striber.
Strids univers er meget dansk, så det er svært at se internationalt potentiale i, men til gengæld kan jeg overhovedet ikke komme på andre tegneserie der ligner. Strid vinder bestemt på originalitet vil jeg mene.
Begge er i øvrigt, efter min mening, *meget* fortjente nomineringer til årets danske avisstribe 2003 - hvis altså lige vi ser bort fra at Strid jo egentlig kom frem første gang allerede for 3-4 år siden;-) Begge er en klasse over alt andet dansk jeg kan komme i tanke om.

 

>>hvis altså lige vi ser bort fra at Strid jo egentlig kom frem første gang allerede for 3-4 år siden;-)<<

Det skal lige pointeres, at der ikke er tale om en debutantpris. Målet er at finde den danske tegneseriestribe blandt de nominerede, der holdt formen bedst gennem 2003. I 2002 vandt Sandslotte i øvrigt foran Strid, Egoland, Statsministeren, Homo Metropolis og Simple Striber. Og året før vandt Strid.

 

Strid er da helt klart den bedste tegneserie i hele Danmark... Mere præcist den bedste i hele verden!!! Der er ingen anden tegneserie der kommer på højde med den!

 

DOLPH ER DEN BEDSTE.

HAN BURDE HAVE SIN HELT EGEN
HJEMME SIDE.....!

 

Det har han også... www.dolph.dk

Write a comment... 

Only Name and Comment are required fields when commenting here. If you specify your email address, everyone will be able to find it at your comment. However your email will only be directly visible when hovering over your name, and in the code behind it will not look like an email address. So the risk of bots harvesting email addresses here, should be minimal. But again, you are free to leave the email blank when commenting.

If you tick Remember me, your name, email and homepage address will be remembered and prefilled at your next visit (Uses a cookie when ticked).

Full URLs (starting with "http://" or "https://") in comment text will be converted into active links when comment has been verified by a human as not being spam. Comments that looks too much like spam, will immidiately/proactively be rejected by the system and never reach a human eye.