[Billede: Sonic Youth på Roskilde 2005]

De fleste af de fotos jeg poster i mit galleri er licenseret under en Creative Commons licens som giver folk lov til at bruge mine billeder næsten som de vil, så længe jeg bare bliver crediteret ved navn. Creative Commons er blevet en stor "industri" efterhånden. Flere og flere opdager fænomenet og bruger billeder (og andet) der er licenseret under en af Creative Commons forskellige licens-varianter. En gang imellem tager jeg lige en "googler" på mit eget navn, og finder efterhånden altid en god samling nye steder mine billeder bliver brugt. Det synes jeg er lidt sjovt.

Jeg blev dog lidt ekstra nysgerrig da der dukkede en side op i Google kaldet "Yeah, I read Pitchfork « Bono’s Blog". Nåja, det er vel næppe dén Bono tænkte jeg da jeg klikkede mig ind... Well bloggen udgiver sig som være skrevet af Bono fra U2, og det aktuelle indlæg kunne måske også have være skrevet af ham med en god del (selv)ironisk distance, men det er nu en fake satire-blog. I samme øjeblik man klikker sig videre ind på forsiden og ser ham præsentere sig med ordene "I'm saving mother earth, Africa and private equity" sammen med et billede af sig selv og Bush,... nå ja, så er tonen vist lagt:-) ...

Uanset hvem bagmanden er, så har det ikke været et langt stunt. Alle indlæg er dateret i perioden juni-juli 2007. Men hvorfor jeg så først er stødt på den nu, ved jeg ikke. Eller måske har jeg faktisk set den før, men ikke synes at det var en historie værd når den var fake. Man er vel efterhånden blevet så gammel at man ikke altid kan huske den slags ting mere:-)

Anyway, jeg trængte i hvert fald i dag til et lille uforpligtende "hygge-indlæg" her på bloggen...

Billedet er i øvrigt et jeg tog under en fantastisk Sonic Youth koncert på Roskilde 2005.

Comments

Write a comment 

 

There are no comments to this post