Det må være meget stejlt op af bakke for et band som Portishead at skulle redefinere sig selv, og udgive et nyt tredie studie album i en hel anden stil en det de blev populære på, og skrev musik historie med i midten af 90'erne. Kan et band der i den grad er synonym med begrebet "trip-hop" og er så højt respekteret for deres originalitet for 10+ år siden, bare "starte forfra", rive sig løs fra de rødder der for evigt skulle binde dem til trip-hop scenen, og lave noget nyt der ikke skuffer fans og anmeldere? Normalt ville jeg sige at det er helt umuligt. For et band i Portisheads position må det dels for medlemmerne selv være svært at genopfinde en ny og ligeså original stil. Men det må også være så godt som umuligt at overbevise publikum at det ikke mere er scratch, sløve beats og "film noir" stemning det handler om (Well, jeg ved ikke hvad albummet generelt kommer til at indeholde, men det er i hvert fald ikke det der dominerer denne første single).

Publikums reaktion generelt kan der sikkert ikke siges så meget om endnu, men hvordan man lige "forklarer" denne nye Portishead single ved jeg ikke? Den har vist faktisk været ude et stykke tid, men jeg hørte den først her i weekenden. Om det så er fordi jeg hører for lidt radio eller om DR af uforklarlige grunde helt har overset den ved jeg heller ikke? I hvert fald er det nærmest ikke til at fatte at det kan lade sig gøre, men singlen er jo formidabel! Original i sin lyd og meget meget fængende. Med en så markant første single kan der næsten kun være noget godt på vej når albummet udkommer i slutningen af måneden. Men hvis du som mig bare må have noget at fornøje dig med indtil da, så kan singlen købes som DRM-fri højkvalitets 320kbps MP3 download hos Island Tunes.

Portishead har netop spillet koncert i København, og havde jeg dog bare haft en lille anelse om hvad der er på vej dengang billetterne blev sat til salg, så havde jeg stensikkert også stået i Vega forleden. Men så kræver jeg da også bare til gengæld at Portishead bliver tilføjet programmet til Roskilde i år!

Comments

Write a comment 

Write a comment