Det mest over-hypede band i mange år. Alle skrev og snakkede om dem, men stort set ingen havde fået lov at høre deres musik. Og stort var det sat op da Pernille Rosendahl og Johan Wohlert's nye band The Storm så skulle have "verdenspremiere" i P3 Guld showet i går aftes. But what a piece of crap. I mine ører lyder de som et umodent gymnasieband. Smagsløst, kliché-fyldt og stil-forvirret er mine umiddelbare associationer. Og aaalt for selvhøjtideligt. Havde det ikke været for Johan og Pernilles fortid i hhv. Mew og Swan Lee er jeg overbevist om at vi aldrig nogensinde havde hørt om dem. Jeg er helt lettet på Mew's vegne. Jeg kan næsten ikke tro at det er en af de musikalsk set bærende kræfter bandet har mistet ved Johans afgang, selvom den storladne lyd godt kunne være en forbindelse til seneste Mew album (Hvis vi nu absolut skal lede efter paralleler).

Jeg lagde i øvrigt ud med at se P3 Guld på TV. Synes ligesom jeg bør se det når min musik interesse er så stor. Men den slags show er altså ikke mig. Totalt plat og ikke spor underholdende. TV'et blev hurtigt slukket, og afløst af radio-transmissionen. Men på meget lav volume i baggrunden til nogle andre aktiviteter. Jeg lærer altså aldrig at lade mig underholde af sådan noget. Men i det mindste er det generelle kvalitetsniveau når det gælder nomineringer til den slags shows meget bedre end for nogle år siden. Selvom P3 vist også fra starten af med deres priser og nomineringer har hørt til i den gode ende (Jeg kunne dog godt personligt undre mig over hvor Lise Westzynthius og Speaker Bite Me egentlig var henne i de nomineringer?).

Comments

Write a comment... 

 

Jeg havde valgt at sidde hele aftenen i sofaen og få det fulde indtryk, med både billede og lyd....

Burde have taget det på radioen......

Men jeg vil give dig så meget ret din 'analyse' af The Storm... Umiddelbart ligner det et desperat forsøg på at blive hip. Bare det lille men Pernille og Johan tror vi er i 2003 hvor Evanescence kom på banen.

Hvis det ikke havde været for Swan lee og Mew havde jeg nok heller ikke gidet finde ud hvem The Storm var.

Eller en god blog du holder dig her.

 

Enig. Meget af tiden lød det som et tilfældigt stadionrock-band fra engang i 80'erne, bare uden en ørehængende melodi. Mens de forsøger at ligne The Arcade Fire.

 

Jeg er så enig. jeg krummede tæer og bed i knoerne under Stormen. Utroligt uinspirerende optræden. Jeg er desværre bange for at mange anmeldere vil kysse dem langt op i r....

 

Hvorfor skal storladen og heavy musik altid nedgøres i DK? The Storm bringer netop magien og det mytiske ved musik tilbage, og hensætter mig i den samme tilstand som dengang et band som City Boy var mainstream i Danmark. De her musikere kan jo virkelig spille på deres instrumenter. Spændingsfeltet mellem det tunge akkompagnement og Pernilles melodiøse fraseringer er da noget nyt, også internationalt. At betegne dem som en Evanescence kopi må da være en joke. De flopper nok desværre i DK pga. trendy meningsdannere, der ikke kan sætte bandet i bås med den nye danske bølge. Potentialet i Østen, Tyskland og USA og til gengæld desto større. Go for it, The Storm!

Write a comment... 

Only Name and Comment are required fields when commenting here. If you specify your email address, everyone will be able to find it at your comment. However your email will only be directly visible when hovering over your name, and in the code behind it will not look like an email address. So the risk of bots harvesting email addresses here, should be minimal. But again, you are free to leave the email blank when commenting.

If you tick Remember me, your name, email and homepage address will be remembered and prefilled at your next visit (Uses a cookie when ticked).

Full URLs (starting with "http://" or "https://") in comment text will be converted into active links when comment has been verified by a human as not being spam. Comments that looks too much like spam, will immidiately/proactively be rejected by the system and never reach a human eye.