Her kan bruges lidt finpudsning
af design og struktur.
Det kommer skam
- en dag...

Rockland - Links

Her finder du Rocklands omfattende samling af links til alverdens musik-sites, som er værd at besøge.

Musikleksikons, søgning, online magasiner, spillesteder, CD shops, med mere ...

Jeg har samlet en del musik relaterede WWW-adresser. Det er til tider en lidt subjektiv samling. Så er du advaret :-)

Efterhånden er det svært at dele de mange store musiksites op i ikke-overlappende kategorier. Selvom de mange selvfølgelig har deres specialer, dækker de som regel flere områder. Således finder du f.eks. også nyheder og artikler på The Ultimate Bandlist og en glimrende leksikon del på The Rolling Stone Network. Altså er opdelingen herunder kun groft vejledende.

Band links og søgning

The Ultimate Bandlist - Det ultimative søgested, hvis du leder efter steder du kan læse om dit yndlingsband. Kan du ikke finde det her, så bliver det meget svært at finde. Medmindre da det er et dansk navn som du kan finde på Bandlist.dk:

Bandlist.dk - Rocklands egen og meget omfattende liste over sider om danske bands på Nettet.

MusicSearch - En søgemaskine som har specialiseret sig i musik.

Leksikons

AMG - All-Music Guide - Online leksikon med diskografier, bibliografier, anmeldelser, stilbeskrivelser,... Selvom det til tider fornemmes at det er en amerikansk site, så er den meget omfattende og nyttig. Jeg kan bruge timevis her !

P3s Musikleksikon - Endnu relativt beskedent, men dog største danske "musik leksikon" som Rockland har kendskab til, og støt voksende.

Radio og TV-stationer

Danmarks Radio - Herunder bl.a. P3 hvor det anbefalesværdige program BEAT! kører torsdag aften kl. 21-23. Nævnes bør nok også P3s liveredaktion som ofte har interessante live-optagelser på programmet.

U-land - Ungdoms programfladen på DR2, P3 og P1. Er dog efter min mening faldet noget i attraktivitet efter at Okay Tone er stoppet. Også hjemsted for Danmarks bedste hitliste, Det Elektriske Barometer.

MTV og MTV Europe - MTV er ikke kun mainstream hitliste pop. Check således Alternative Nation tirsdag og torsdag midnat. Nævnes må også MTV's "søsterkanal" M2 hvor musikken vælges af musikere og folk i branchen, samt ikke mindst seerne som selv kan sammensætte et ønske-program på stationens website.

Generelle musik sites og online magasiner

ZOO Magazine - Online versionen af ZOO Magazine.

GAFFA G-punkt - Online versionen af GAFFA.

Boot - Dansk online magasin.

Musik.org - En dansk musiksite lavet i et samarbejde mellem Nat&Dag, IFPI og en række danske pladeselskaber.

Addicted To Noise

SonicNet

Wall of Sound

Rolling Stone Network - Det amerikanske musik magasin Rolling Stone's website. Omfattende leksikon del.

Qweb - Det engelske musik magasin Q's website.

New Musical Express - Det engelsk musik magasin NME's website.

Ink Blot Magazine - Et "lille" musikmagasin med en dejlig hyggelig og personlig stemning. Og så har de en usædvanlig god musiksmag der.

Muse - Irsk

Club Motor Online

Scandinavian Indie - Hvis du er til den alternative scene i Scandinavien.

Festivaler og spillesteder

Roskilde Festivalen

Venue Musikfestival

Vega

Pumpehuset

Subcity - Fælles site for Loppen, Rust, Stengade 30 og Forbrændingen.

Alt om København - Musik - Alt om Københavns side om musik i København.

Online shopping

Der er gode muligheder for at købe CD'ere på Nettet. Det er både ofte billigt, overskueligt og med meget stort udvalg. Ulempen er selvfølgelig at du ikke kan høre udgivelserne ordentlig inden du køber (Der er dog ofte nogle små korte bidder af udvalgte numre man kan få lov til at høre), og så må man selvfølgelig væbne sig med lidt større tålmodighed før man modtager og kan høre sine indkøb. Ofte kan man også på store de udenlandske CD-shops finde et hav af udgivelser som er så godt som umulige at støve op herhjemme. Skal man udenfor EU for at finde dem må man dog være forberedt på at der nok kommer told på.

Erfaringer med danske CD-shops

I starten da Boxman kom frem havde de ikke bare klart det største udvalg af de danske CD-shops, de hørte absolut også til de billigste. Siden hen er deres priser dog steget en del, og andre er kommet bedre med hvad angår udvalg. Idag ser Boxman generelt ud til at være lidt dyrere end 909shop og CDON, men det svinger meget fra ordre til ordre !
Senest bestilte jeg i starten af januar 2000 således tre rimeligt alternative albums hos 909shop (Móa "Universal", Emiliana Torrini "Love in the time of science" og Beth Orton "Central Reservation"); Jeg bestilte en sen fredag og jeg modtag alle tre med posten tirsdagen efter. Havde jeg bestilt inden kl. 12 er der altså ingen grund til at tro at de ikke lever op til deres løfte om dag-til-dag levering selvom der er tale om forholdsvis alternative titler. Så gør det jo heller ikke noget at 909shop også var det billigste sted jeg kunne have bestilt en samlet ordre på netop de tre CD'ere sammenlignet med Boxman og CDON.
Min seneste (og eneste) erfaring med CDON er mildest talt knapt så god; Jeg bestilte d. 4. jan. 3 CD'ere (Charlatans "Us And Only Us", Stone Roses "10th Anniversary Edition" og Pet Shop Boys "Discography - The Complete Singles"). CDON angiver at der 10 dages leveringstid på deres varer, incl min ordre, så da jeg knap 20 dage efter ikke har hørt noget fra dem sender jeg en mail og spørger hvad status er på min ordre. Et par dage efter får jeg svaret "Jeg må desværre meddele dig at din bestilling ikke er kommet ind fra pladeselskabet endnu. Jeg kan derfor ikke forudsige eksakt hvornår du kan forvente at modtage den. Pladeselskaberne oplyser ingen ordrestatus, men vi får leverancer ind dagligt". Med andre ord ser det ud til at den generelle "10 dages leveringstid" dækker over at de ikke har nogle lagervarer og at de reelt ikke ved hvor lang tid der vil gå. Se dét er jo meget rart at vide til en anden gang ! Jeg hører ikke noget fra dem igen før den 23. feb. (!!!), hvor jeg modtager den første (Pet Shop Boys) af de tre bestilte CD'ere, med en besked om resten vil følge senere (uden ekstra afgift). Se nu kan jeg tildels forstå hvis Stone Roses CD'en er svær at skaffe hjem - man kunne forestille sig den var udkommet i begrænset antal - men 99-nyheden med Charlatans er jeg umiddelbart totalt måbende overfor skal tage så lang tid !? Jeg hører først fra dem igen d. 23. april (!!!) hvor jeg modtager CD'en med Charlatans. Ang. Stone Roses har jeg stadig ikke hørt noget.

De danske

Boxman - Nok mest omtalte danske CD shop på Nettet. Stort udvalg.

Rillen - Dansk og rimelig stort. Generelt lidt dyrere end eksemplvis Boxman, men man kan godt finde titler du ikke finder i de andre online shops, selvom man også finder mange overraskende huller i deres katalog.

909 Shop - Danske og billige. Har ikke helt så stort et udvalg som BoxMan heller, men har til gengæld hurtige leveringstider. Bestiller du inden kl. 12 får du som regel din bestilling dagen efter.

CDON - Nyeste skud på stammen af danske CD-shops... Eller er den svensk/norsk med en lidt for hurtig dansk oversættelse af brugerfladen på ? Ser dog ikke uinteressant ud.

CeeDee Empire - Danske og billige, men meget beskedent og forudsigeligt udvalg.

ManRec - Bedømt på antallet af titler til salg er det utvivlsomt et af Danmarks mindste CD-shops. Alligevel er det en af de mere interessante. ManRec er i virkeligheden et pladeselskab som hvert forår og efterår lancerer en kollektion på 10 titler med lovende nye navne. Titlerne sælges kun via deres website og i deres forretning (eller udstilling om man vil) på Frederiksborggade 37 i København.

HipHopShop - En lille beskeden shop som specialiserer sig i danske hip-hop udgivelser.

De store udenlandske

Køber man udenfor EU skal man regne med at der kommer 29% told på beløbet ved indførelsen til landet. Derfor er det som regel mest oplagt at handle indenfor EU. Bemærk at amerikanske CDNow også har et europæisk "shipping center" som visse artikler sendes fra. Du kan dog også være heldig at en forsendelse afsendt udenfor EU smutter urørt igennem told-kontrollen, det har jeg oplevet en del gange. En anden mulighed er at få nogen i udlandet til at sende det til dig som en gave, så slipper du for toldafgiften (I hvert fald op til et vist beløb ?). Prismæssigt er de amerikanske oftest de billigste, specielt hvis man holder øje med særlige tilbud. Som regel skal man dog bestille en del før det kan svare sig med forsendelsen. England kan være overraskende dyr at handle i, men forsendelsen er selvfølgelig noget billigere hvis alternativet er USA.

De store amerikanske CD Shops databaser fungerer i øvrigt også ofte som glimrende musik-leksikons.

CDnow - Amerikansk. Den største CD-shop på nettet ? Tilbyder nu et europæisk "shipping center" hvorfra en del europæiske og import titler sendes direkte til de europæiske kunder. Leveringen bliver derved noget hurtigere og ordren som regel billigere. Oftest er det dog kun import-titler og dyre special-udgaver der afsendes fra den europæiske afdeling, men CDnow Europe er stadig ret nyt, så det ændrer sig måske med tiden ?
Du vil automatisk blive gjort opmærksom på ordrer der med fordel kan afsendes fra det europæiske center når du opgiver dem din europæiske shipping adresse.

CD Universe - Amerikansk shop.

Music Boulevard - Amerikansk shop.

CDworld - Amerikansk shop.

Tower Records US - Amerikansk shop.

Tower Records Europe

Boxman UK - Billigste engelske shop ? Ser desværre i skrivende stund ikke ud til at sende udenfor UK :-(

CDZone - Engelsk shop.

Audiostreet.com

101cd.com

BorrowORrob

CD Paradise

CyberCD - Stor tysk shop (Mulighed for engelsk brugerflade).

German Music Express

De lidt mere alternative

Her er nogle af de lidt mere "alternative" CD-shops på Nettet. Selvom specielt de store amerikanske shops har næsten alt, så kan der være ting hvor du må på besøg hos nogen af de mindre kendte for at finde det du søger. Her er et par steder du kan starte din søgning:

Opal Music

AB-CD

Dr Wax

Lakeshore's Alternative Music Mail Order Service

Netsounds

Online shopping - Bootlegs

Bootlegs er pirat live optagelser af koncerter. Det er selvfølgelig ikke lovligt at sælge den slags, men det skal da ikke afholde fra at fortælle hvor det bliver gjort. Måske man ikke mener at det er ligeså slemt som at lave pirat kopier af officielle udgivelser. Folk der køber bootlegs af ofte tvivlsom kvalitet med et band har formodentlig også allerede bandets samlede officielle udgivelser stående i reolen derhjemme.

Tunnel Records

Kiss The Stone - Tidligere meget store og velrenommerede KTS som nu er genåbnet. Foreløbig nu med et noget mere beskedent udvalg.

The Music Specialists

Dragon

Octopuss Multimedia Entertainment - Blandt porno CDROM'er og andet "multimedia" finder man også en afdeling med bootlegs til salg.

Prism Records

For musikere

Harmony Central - Næsten alt hvad en musiker kan ønske sig af materiale og information online ?

Det Danske Guitar-Arkiv - Guitar tabs til mange danske kunstnere.

Private musik-sider

Kristian Bruun's hjemmeside - En interessant privat musikside. Der er både en Techno- og en Rock-afdeling.

Keep on Rockin' - Uffe Christensen.

Stine's bette - Stine Hansen.

Mec's Ultimative Top 50 Album/CD liste - Kim Mec's bud på en "all time top 50" liste, samt Mec og nogle venners jævnligt vedligeholdte "whats hot and whats not" lister, med mere.

Andet

ROCKTOONS - Image Library - Cool :-)

Element-X - En organisation under Statens Musikråd, som hjælper dansk bands med deres markedsføring.